Bitcoin Halving nedir? Kripto yatırımcıları halving dönemine hazırlanmalı mı?

Bitcoin Halving nedir, ne zaman gerçekleşir, şu ana kadar hangi tarihlerde gerçekleşti? Kripto yatırımcıları halving dönemine hazırlanmalı mı, ne yapmalı?

Bitcoin Halving nedir, ne zaman gerçekleşir, şu ana kadar hangi tarihlerde gerçekleşti? Kripto yatırımcıları halving dönemine hazırlanmalı mı, ne yapmalı?

Bitcoin Halving Tarihleri Ne zaman Gerçekleşti?

Bitcoin Halving ortalama 4 yılda bir gerçekleşir. Şu ana kadarki gerçekleşme tarihleri şöyle:

1. Halving 26 Kasım 2012

2. Halving 4 Temmuz 2016

3. Halving 11 Mayıs 2020

4. Halving 1 Temmuz 2024

1. Halving 26 Kasım 2012 tarihinde blok ödülü 50 BTC olduğunda gerçekleşti. Yarılanma gerçekleşmesiyle Bitcoin 10 dolar fiyat seviyesinden 1 Kasım 2013 tarihinde 1.178 dolar seviyesine ulaşan boğa koşusu gerçekleşmiştir.

2. Halving Tarihi 4 Temmuz 2016 tarihinde 25 BTC olan blok ödülü, blok başına 12.5 BTC’ye kadar düştü.

Bitcoin 627 dolar seviyesinden 1 Aralık 2017 tarihinde 19.800 dolar seviyesine ulaşan Boğa koşusu gerçekleşmiştir.

3. Halving Tarihi 11 Mayıs 2020 Tarihinde 12.5 BTC olan blok ödülü, blok başına 6.25 BTC’ye düştü. Bitcoin 24.000 seviyesinden 69.000 dolar seviyesine ulaştı.

4. Halving tarihi 1 Temmuz 2024 yılına denk gelmektedir.

Bu tarihten önce alacağınız. Coinlerin ilk boğada 10-20 misline kadar değerlenebileceğini ve bunun yarısının kalıcı olabileceğini tahmin edebiliriz.

NELERE HAZIRLIKLI OLUNMALI?

+ Halving sürecinde çok ciddi fiyat düşüşleri olur.

+ Bitcoin'in fiyatı yarı fiyatının altına düşebilir.

+ Altcoinlerin fiyatları yüzde 90'a varan düşüşler kaydedebilir.

+ Kripto piyasasında ilk 200'e giren ve yüz milyarlarca dolar değerindeki coinler Bitcoin'in fiyat düşüşüne dayanamayıp sıfırlanabilirler. 2020 - 2021 yılında çok büyük gelecek vaad eden onlarca proje silinip gitti.

+ Gelelim günümüze 2020'den bu yana ki 29K/30K desteğini Bitcoin kaybetti.

Yatırımcıların büyük çoğunluğunun acemi oldğu gerçeğiyle şunu söyleyebiliriz:

Korku ve endişeyle fiyatlar daha da düşecek - diye satış yapan yatırımcıların sayısı arttıkça Bitcoin'in fiyatı serbest düşüşle 20 K'ya kadar düşebilir.

Bunlar gerçekleşirken dev yatırımcılar tüm sosyal medya ve medya aracılığı ile küçük yatırımcıları uyarmazlar ise Bitcoin fiyatının sonraki durağı 8 bin USD'lik bir değer olacaktır.

Onun için: Hem şu an süren Ayı piyasasında, hem bu piyasadan sonra başlayacak yükselişlerde hem de önümüzdeki yıl halving dönemine sarkacak tarihlere yatırım yapacak olanları uyaralım:

Büyük kazanç olduğu gibi büyük risk de söz konusı ve bu bir kuruntu değil. Önceki yıllarda bu 3 kez tekrarlandı çünkü.

Canınızı yakacak, hayatınızı karartacak, geleceğinizi yoksulluk içinde geçirtecek meblağlarda kripto yatırım yapmamanızı dilerim.

(Yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para piyasalarındaki aşırı oynaklık ve barındırdığı riskler nedeniyle dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Büyük oranda para kayıpları yaşayabileceğinizi unutmayınız. Bu kayıplarınızdan hiçkimse sorumlu tutulamaz.)

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır