Bir defada 1 milyon dolar bozdurdular

İstanbul'daki Samsunlular, bir araya gelerek döviz bürosuna gitti. Burada tam 1 milyon doları Türk Lirası'na çevirdiler. Ellerindeki 1 dolarları da yakarak basına poz verdiler.

Sonhaberler | Haber Merkezi

Son günlerde Türkiye gündeminde en üst sıralarda yer alan 'dolar bozdurma' haberlerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da bir araya gelen Samsunlular, bir döviz bürosunda buluşup 1 milyon dolar bozdurdu.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu üyesi kalabalık bir grup, Kağıthane'de bir döviz bürosunda toplanıp toplam 1 Milyon Doları Türk lirasına çevirdi.
Kağıthane'de bir araya gelen grupta ünlü futbolcu Tanju Çolak da yer aldı.

Bu duruma hazırlıksız yakalanan döviz bürosunda yeterince Türk Lirası bulunmadığı için kalabalık, bir süre döviz bürosu çalışanlarının bankadan para getirmesini beklemek zorunda kaldı.

"Dolarla dalga geçmeye geldik. Dolar'ı yakmaya geldik. Samsunlular bugün ilk çıkışı yapmışlardır" diyen Tanju Çolak, 80 Bin dolar bozdurdu.
341 Bin Türk Lirasını yanında getirdiği çantaya koyan Çolak herkesi dolarlarını bozdurmaya çağırdı.

Samsun'un Kurtuluş Savaşında ilkadımın atıldığı şehir olduğunu hatırlatan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı Sezgin Gümüş, konfederasyona üye yaklaşık 200 işadamı ve gönüllünün toplam 1 Milyon Doları Türk Lirasına çevirdiğini açıkladı.

Sezgin, Samsunlular Türkiye'de Dolar'a ilk defansı yapan hemşehri grubudur dedi.

Döviz bürosunda bozdurma işlemlerini sürdüren Samsunlular, daha sonra ise 15 Temmuz darbe girişimi ile özdeşleşen 1 dolar yakarak gösterilerine devam etti.
Grup yanlarında getirdikleri birkaç destelik 1 dolar banknotlarını tutuşturdu.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti