BBP'li Remzi Çayır: Siyaset ve yerel seçimler farklı boyuta taşındı

BBP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Remzi Çayır, Türkiye de siyaset ve yerel seçimlerin farklı bir boyuta taşındığını belirterek,’’ Biz Ankara’yı tartışamıyoruz.

BBP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Remzi Çayır, Türkiye de siyaset ve yerel seçimlerin farklı bir boyuta taşındığını belirterek,’’ Biz Ankara’yı tartışamıyoruz. Adayların neler düşündüğünü neler yapılabileceğini neler halka dönük hayal ettiklerini halkın bildiğini sanmıyorum.’’ dedi.

Remzi Çayır, Hotel İçkale’de düzenlediği basın toplantısı ile projelerini anlattı. Başbakan'ın bilinçli bir şekilde yerel seçimi Türkiye’de genel seçim havasına soktuğuna işaret eden Çayır, şöyle devam etti: "Ne yazık ki bölücü bir kısım siyasetçiler de doğuda bir takım kendi öz illerimizde kardeşlerimizin bulunduğu illerde işi özerklik referandumuna döktüler. İkisi de hatalı ikisi de bu topluma hizmet etmeyen yaklaşımlardır. Türkiye’nin birliğe Türkiye’nin akla ihtiyacı var. Türkiye’nin vicdan ihtiyacı var. Dolayısıyla sayın başbakanın işi kendi mecrasından çıkarıp başkalaştırması ne kadar yanlış ise BDP’lilerin de PKK'nın siyasi uzantısının da seçimleri bir özerklik havasına sokup işte bunu biz oylayacağız demesi o kadar saçmadır. Türkiye normal bir yerel seçim belediye başkanlarını seçiyor herhangi bir şeyi oylamıyor. Dolayısıyla başbakanın bu ötekileştiren bu siyaseti farklı kılan üslubu Türkiye’ye ne yazık i hizmet etmiyor aynı şeyi belediye ve yerel seçimle de söylemek mümkün."

"SAYIN BAŞBAKAN DA BUNA ÇANAK TUTABİLİYOR"

Çayır, Ankaralının tam özgür olduğuna inanmadığını belirterek "4 dönem bir belediye başkanı şehri yönetiyor bu kadar zaman yetmemiş gibi bir daha bir daha deme cüretini gösteriyor. Sayın Başbakan da buna çanak tutabiliyor. Halbuki Ankara’da başta yerel ilçe belediye başkanları olmak üzere farklı projeleri çok farklı bakış açıları ve görüşleri olan insanlar var. Bu deneyimlerden ve heyecanlardan Ankara’nın yararlanması gerekirken yorgun kent havasına girmesine kimse müsaade etmemelidir.’’ dedi.

'Sırf seçime aday olalım iş olsun torba dolsun' havasında bir aday olmadıklarını söyleyen Çayır, "Allah'a şükür birikimiz, donanımımız ve kendimize ait düşüncelerimiz, kent ile ilgili şehir ile ilgili projelerimiz var. Ancak bu yerel seçimlerde ben milletin tam anlamı ile bilgilenme yollarının açık anlaşılır olduğuna düşünmüyorum. 2 kutuplu bir siyasetle basın ve medya üzülerek ifade ediyorum. Yarın bir gün siz de yanlışlıklara ve zulme uğradığınızda, bağırmakta olduğunuzda, sesinizi duyurmak istediğiniz de birilerini ararsınız. Yarın medyayı elinde tutanlar, basını ellerinde tutanların bu gerçeği unutmamaları, onların da nidalarının bir gün başkalarına erişmek üzere aracı arayacaklarını unutmamalarını isterim. Bunların da yarın adalete ihtiyaçları olacaktır. Dolayısıyla bunu göz ardı etmemelerini eşit şekilde davranmalarını bekleriz.’’ ifadelerini kullandı.

    "KENDİMİZİ 2 DÖNEMLE SINIRLANDIRACAĞIZ"

    Belediye başkanı olduğunda kendilerini iki dönemle sınırlandıracaklarını söyleyen Remzi Çayır, "İnsanın da bir heyecanı, bir enerjisi var. Sonsuz enerji yok. 2 dönemle sınırlanan bir anlayışı Türkiye mutlaka hem genel siyasetine hem yerel siyasetine hakim kılmak zorundadır. Belki Türkiye’nin genel problemi; hesap yüzde 50 ile yüzde 40 ile yüzde 30 ile neyse siz halkın teveccühünü kazanmış olabilirsiniz. Eğer hesap vermiyorsanız., eğer ciddi anlamda tutarlı anlamda anlaşılır ve şeffaf bir şekilde size oy verenlere hesap vermiyorsanız. Burada bitler, orada keneler orada yiyiciler barınır. Bugün yaşadığımız sıkıntının temelinde de bu var. ‘’

    "AYNA MECLİSLERİ OLUŞTURACAĞIZ"

    Ortak akla ortak istişareye önem vermek gerektiğini vurgulayan Çayır, şöyle dedi: "Bu Türk siyasetinde ne yazık ki yok. Bunlardan Türkiye’nin derhal kurtulması lazım. Bunu içinde birlikte yönetim projesini getirdik. Ben çok önemli olduğuna inandığım için sağlıklı bir belediyenin sağlıklı bir yönetimin kurulabilmesi ve devam edebilmesi için mutlak Ayna Meclisleri'nin oluşması gerekir. Ankara’da var olan siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarının oluşturduğu, iki ayda bir toplanan ve bizi eleştiren yönlendiren bize ayna olabilen insanların oluşturduğu bir Ayna Meclisi. Bunu bugüne kadar ne düşündü ne yaptı. Çünkü insanlar eleştirilmeyi sevmiyor."

    "ANKARA, DÜNYANIN EN BORÇLU 2-3 ŞEHRİNDEN BİRİ"

    Çayır, Ankara’nın dünyanın en borçlu 2-3 şehrinden birisi olduğuna işaret ederek "Kimse bunu sözünü etmiyor sorgulayan yok hesap veren yok devam edip gidiyor. Yine imkan bulabilirsek toplu taşımada parasız kullanmalarını sağlayacağız. Ankara’nın coğrafi olarak müsait olan ilçelerinin havadan toplu taşıma yolu ile trafiğin rahatlamasına imkan sağlaması lazım biz bunu yapacağız. Okuma evleri oluşturacağız." dedi. CİHAN

Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı Erkan Yolaç hayatını kaybetti Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor Aile hekimlerine yeni ilaç yazma yetkisi Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum