Başbakan Yıldırım'dan profesöre 'namaz' tepkisi

TRT ekranında Prof. Mustafa Aşkar, namaz kılmayanları 'hayvan' olarak nitelemişti

Başbakan Binali Yıldırım, TRT ekranında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görev yapan Prof.  Mustafa Aşkar'ın "Namaz kılmayan hayvandır" sözlerine tepki gösterdi. Yıldırım, "Halt etmiş, kim söylediyse zırva. Ünvanı ne olursa olsun yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede böyle münasebetsiz laflar edenlerin Müslümanlar nezdinde hiçbir yeri yoktur" dedi.
 
"Ramazan Sevinci" adlı programa katılan ilahiyat profesörüMustafa Aşkar, “Alnı secdeye gelen bir varlık var mı insanın dışında? Yok. Secde eden tek varlık insan. O zaman, ben düz söyleyeyim. Ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin. Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır” demişti. 
 
Yıldırım'ın Aşkar'ın sözlerini 'zırva' olarak değerlendirdiği açıklaması şöyle: "Değerlendirecek bir yanı yok. Halt etmiş. Kim söylediyse zırva. Biz dinimizin değerlerini biliyoruz. Hoş görü dinidir, sevgi dinidir, kardeşlik dinidir. Dolayısıyla bu ve buna benzer sözler kabul edilemez. Böyle bir şey söylediyse çok büyük hata etmiş, saçmalamış, zırva. Ünvanı ne olursa olsun, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede böyle münasebetsiz laflar eden birisinin Müslümanlar nezdinde hiçbir yeri yoktur."
Sözleşmeli personelin ücret tavanlarına zam 2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi Peugeot 3008'in hybrid modeli eylülde geliyor Şehit sayısı 8'e yükseldi Konut bir yatırım aracı olmaktan çıkarılmalı