Başbakan Erdoğan: Devletin mahremlerini kimsenin ifşa etmeye hakkı yoktur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığının ortaya çıktığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığının ortaya çıktığını belirtti. “Hükümeti suçlayanlara seslenmek istiyorum.” diyen Başbakan şöyle devam etti: “Hükümeti fişlemekle suçlayanlar, öncelikle acaba bu istihbari bilgileri, bu gizlilik bilgilerini acaba bu adamlarınıza bu yandaşlarınıza kimler sızdırdı bunu ortaya koyun. Anayasamızda bu konularla ilgili çok açık net yasaklar var. Yasaklar insanların fikir özgürlüklerinde olsa biz karşıyız. Ama devletin öyle mahremleri vardır ki, bu mahremleri kimsenin teşhir etmeye ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerin ait mahremleri vardır. Bunları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur." dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Valilik Meydanı’ndaki toplu açılış törenine eşi Emine Erdoğan, Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla beraber geldi.

    Erdoğan, konuşmasına halkı selamlayarak başladı. Başbakan, son 3 yıl işçinde tamamlanan çalışmaların resmi açılışını yapmak için geldiğini belirtti. Son zamanlarda gazetelerde çıkan MGK toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “Bakınız bugünlerde bir grup gazeteci, köşe yazarı bunlar üzerinde gizlilik belgesi olan ve MGK’nın toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı. Şimdi, hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum. Hükümeti fişlemekle suçlayanlar, öncelikle acaba bu istihbari bilgileri bu gizlilik bilgilerini acaba bu adamlarınıza, bu yandaşlarınıza kimler sızdırdı? Bunu ortaya koyun. Anayasamızda bu konularla ilgili çok açık net yasaklar var. Yasaklar insanların fikir özgürlüklerinde olsa biz karşıyız. Ama devletin öyle mahremleri vardır ki, bu mahremleri kimsenin teşhir etmeye ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerin ait mahremleri vardır. Bunları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. Bununla ilgili olarak gerek Başbakanlık olarak gerek Milli Güvenlik Kurulu gerek Milli İstihbarat Teşkilatı suç duyurusunu yaptı. Şimdi bakıyorum da bazı medya grupları maşallah el ele vermişler. Bunlar düne kadar hiç bir araya gelemezlerdi. Şimdi bir araya gelmeye başladılar. Bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar. Bunun adı özgürlük değil bunun adı düpedüz bu ülkeye bu vatana ihanettir. Başka bir şey değil.” diye konuştu.

    "TEKİRDAĞ’I EMİN ELLERE VERİN"

    Tekirdağ’a yapılan bir katrilyon 2 trilyon liralık yatırımı resmi olarak açacaklarını ifade eden Erdoğan, “Yatırımları Tekirdağımıza kazandıracağız. Bütün bu açılışların Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyorum. Tekirdağ büyükşehir olacak dediğimiz zaman muhalefet başta CHP olamaz böyle bir şey dedi. Şimdi merak ediyorum, 30 Mart’ta bu ana muhalefet acaba Tekirdağ’a nasıl gelecek. Biz büyükşehri daha iyi yönetiriz mi diyecek. Ee siz buna karşı çıktınız. Büyükşehre karşı çıkan bir ana muhalefet nasıl olacak da şimdi büyük şehri daha iyi yöneteceğini söyler? Sizi daha büyükşehir nedir bilmiyorsunuz. Ve hep köy olarak kalalım dediler. Neymiş köyün özerkliği varmış. Öyle bir mantık olur mu? İnsanın özerkliği olur. İnsanın yaşadığı yerin alt yapısıyla üst yapısıyla güzelliği olur. Biz modern şehirleşmenin gayretindeyiz.” dedi.
    
    Tekirdağ’ın emin ellere verilmesini isteyen Erdoğan, “Bu şehirleri yönetemeyenlere, hala biz şehirlerimizi teslim edersek yazık olur. Bu bakımdan Tekirdağ’ı emin ellere verilsin. Ondan sonra da Tekirdağ’daki bu değişimi dönüşümü hep beraber görelim.” diye konuştu.

    Konuşmalardan sonra bakanlarla birlikte toplu açılış kurdelesini kesen Başbakan Erdoğan, valiliği ziyaret etti. Erdoğan, buradan toplu açılışlar için Çerkezköy’e gitti. CİHAN

Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı Erkan Yolaç hayatını kaybetti Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor Aile hekimlerine yeni ilaç yazma yetkisi Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum