Banvit: 82 - Tofaş: 78

Beko Basketbol Ligi play off ilk maçında Banvit, Mejia'nın MVP performansıyla Tofaş'ı 82-78 yenerek seride 1-0 öne geçti.Maç, iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı. Banvit, Ermal ve Erkan, Tofaş da Evren ile sayılar kazanırken 3....

Beko Basketbol Ligi play off ilk maçında Banvit, Mejia'nın MVP performansıyla Tofaş'ı 82-78 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Maç, iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı. Banvit, Ermal ve Erkan, Tofaş da Evren ile sayılar kazanırken 3. dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Takımların sert savunmalarıyla başlayan maçın 5 dakikalık bölümünde de taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı: 8-8. Hızlı hücumlarda Davis ile başarılı olan turuncu-yeşilli Banvit karşısında Muhammed ve Balazic ile etkili görünen Tofaş, 7. dakikada bir sayı farkla öne geçti: 11-12. Oldukça çekişmeli geçen ilk periyodu konuk ekip 17-15 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci periyodunda sert savunmasını sürdüren Banvit, Cevher, Mejia, Davis'le bulduğu sayılarla 14. dakikada farkı 4 sayıya çıkardı: 27-23. Samet ve Elonu ikilisiyle farkı önlemeye çalışan Tofaş karşısında Simmons'la pota altını iyi kullanan ev sahibi ekip, 17. dakikada skoru 33-26 yaptı. Devrede son 2 dakikaya girilirken Dulkys ve Evren'le 8-0'lık seri yakalayan Tofaş, son dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 38-37. Tofaş, Dulkys'nin son saniye 3'lüğüyle soyunma odasına 40-39 önde girdi.

Karşılaşmanın üçüncü periyodu da karşılıklı sayılarla başladı. Banvit, Rowland ve Ermal, Tofaş ise Elonu ve Samet'le pota altında etkili oldu. 23. dakikada konuk ekip, farkı 4 sayıya çıkardı: 43-47. Banvit, Mejia ve Ermal'la bulduğu sayılarla 26. dakikada eşitliği sağladı: 49-49. Ev sahibi ekibin boş toplarını Muhammed, Balazic, Serhat'la cezalandıran Tofaş, periyodun son dakikasına 57-54 önde girdi. Turuncu-yeşilli ev sahibi ekip, Mejia ile 7-0'lık seri yakaladı. Serhat, son saniyede pota altında bulduğu topu sayıya çevirince Tofaş, son bölüme 59-58 avantajla girme imkanına sahip oldu.

Tofaş, son bölüme, savunmasını sertleştirerek başladı. Elonu ve Markovic'in karşılıklı sayıları 32. dakikada eşitliği getirdi: 61-61. Banvit, Mejia ve Simmons'un sayılarıyla 34. dakikada skoru 66-61 yaptı. Banvit'in 10-0'lık serisini rakip takımdan Serhat, faul atışlarıyla bozdu. 36. dakika da 71-63 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Balazic, Muhammed, Serhat ve Dulkys ile üst üste sayılar bulan Tofaş 38. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 74-73. Davis'in son saniyelerde faul atışlarından kazandırdığı sayılar, Banvit'e galibiyeti getirdi: 82-78.

Bu sonuçla Banvit, seride 1-0 öne geçti.

CİHAN

Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra Karamollaoğlu da Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi Krefeld’de tarihi gün: Açıktan ilk ezan okundu İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Enerji şirketlerinden motorin ve benzine gizli zam