Bakırköy'de Vosvos ve Bus Drag Yarışları düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Wolkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneğinin, "En Cicimiz Şenliği" kapsamında bu yıl 21. kez düzenlediği "Vosvos ve Bus Drag Yarışları"...

İSTANBUL (AA) - Wolkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneğinin, "En Cicimiz Şenliği" kapsamında bu yıl 21. kez düzenlediği "Vosvos ve Bus Drag Yarışları", Bakırköy'de gerçekleştirildi.

Cumartesi pazar alanında toplanan ve "vosvos" diye tabir edilen araçlar, bölgede bir süre ısınma turu attı. Daha sonra ise yarışlara geçildi.

Yarışçılar arasındaki kıyasıya rekabet nedeniyle renkli görüntüler oluştu.

Wolkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneği Başkan Yardımcısı Cenk Hızdıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vosvoslar ve vosvos minibüslerle kalkış (drag) yarışları düzenlediklerini söyledi.

Geçen yıl 20. kez yapılan "En Cicimiz Yarışları"nı bu yıl drag yarışmaları olarak 21. kez gerçekleştirdiklerini belirten Hızdıl, "Yarışları 1300 ile 1600 olmak üzere kaplumbağalar üzerinde 2 grupta yapıyoruz. İkişerli kura usulü eşleştirdiğimiz araçlar yaklaşık 202 metrelik trafiğe kapalı alanda yarışıyorlar." dedi.

Hızdıl, yarışmacıların 2 aşamalı şekilde mücadele ettiğini dile getirerek, "1 turu kazanan yarışçı, 2 turu da kazanırsa bir üst tura çıkmaya hak kazanıyor. Bu şekilde kazananlar finale yükseliyor. Finalde kazanan yarışmacılara da kupa ve madalyalarını takdim ediyoruz." diye konuştu.


İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti