Bahreyn'de "terör" suçlaması yöneltilen 4 kişi tutuklandı

BAHREYN (AA) - Bahreyn’de terör eylemlerine katılmak ve Lübnan'daki Hizbullah örgütünden maddi destek sağlamak gibi suçlamalar yöneltilen 4 kişinin...

BAHREYN (AA) - Bahreyn’de terör eylemlerine katılmak ve Lübnan'daki Hizbullah örgütünden maddi destek sağlamak gibi suçlamalar yöneltilen 4 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Bahreyn resmi ajansı BNA'nın haberine göre, Terör Suçları Savcısı Ahmed el-Hammadi, ülkedeki hukuk sistemini çökertip, devletin sorumluluklarını yerine getirmesini engellemek ve ulusal birliğe zarar vermek amacıyla kurulan yasa dışı bir oluşuma karşı soruşturma başlatıldığını belirtti.

Bu kapsamda 4 kişinin gözaltına alındığını belirten Hammadi, terör faaliyetlerine katılmak, yurt dışında bulunan bir örgüte bilgi aktarmak ve yalan haber yayımlamak gibi suçlamalar yöneltilen zanlıların tutuklandığını aktardı.

Savcılığın açıklamasında, tutuklulardan birinin terör eylemlerini desteklemek amacıyla El-Manama İnsan Hakları Gözlemevi adlı bir oluşum kurduğu ve Hizbullah örgütünden maddi yardım aldığı öne sürüldü.

Açıklamada, bir başka tutuklunun ise Katar merkezli El-Kerama İnsan Hakları Kuruluşu'na Bahreyn ile ilgili doğru olmayan bilgiler ve yalan haberler aktararak ülkedeki insan hakları durumunu kötü gösteren raporlar hazırlanmasını sağladığı iddia edildi.

Öte yandan, muhalif aktivist Seyyid Yusuf el-Muhafeza, Twitter'dan yaptığı açıklamada, insan hakları savunucusu İbtisam es-Sayıg'ın da tutuklananlar arasında olduğunu belirtti.

Muhafeza, Sayıg'ın terörle bağlantısı olmadığını, insan hakları alanındaki faaliyetleri nedeniyle altı aylığına tutuklandığını kaydetti.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti