ATT ne demek, açılımı nedir?

ATT ne demek, açılımı nedir sorusu İzmir'de 17 Haziran Perşembe günü gerçekleşen saldırının mesleğiyle ilgili olarak gündeme gelen bir soru oldu. Saldırganın Sağlık Bakanlığı'nda ATT olarak çalıştığın ancak işe gitmediği için işten atıldığı öğrenildi.

ATT ne demek, açılımı nedir, kelime anlamı nedir gibisinden sorular HDP İzmir İl binasına 17 Haziran Perşembe günü gerçekleşen saldırıdan sonra merak konusu oldu. Çünkü saldırıyı gerçekleştiren kişinin Sağlık Bakanlığı bünyesinde İzmir'de bir hastanede ATT olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı. 

Onur Gencer'in ATT personeli olarak Suriye'de de bir süre görev yaptığı ortaya çıkmıştı.

HDP binasına saldıran ve Deniz Poyraz'ı katleden saldırgan Onur Gençer'in daha önce Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde ATT olarak çalıştığı öğrenildi.

Birgün'de yer alan habere göre, Gençer, geçen yıl Suriye'de de görevlendirildi. Bir süredir işe gitmediği için hakkında tutanak tutulan Gençer için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne çıkışının verilmesi için bilgi gönderildi.

Valiliğin olay sonrası yaptığı açıklamada da Gençer için "sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan" bilgisi paylaşılmıştı. Peki, ATT personeli ne demek?

ATT sağlık sektöründe bir terimdir. 

Açılımı ise Acil Tıp Teknisyeni demektir. 

Kamu ve devlet hastanelerinde görev yapan acil tıp teknisyenleri, kamu personeli niteliğinde sayılmakta ve kamu personeli düzeyinde maaş almaktadır.

Devlet hastanelerinde görev yapan acil tıp teknisyenlerinin maaşları ve maaşları etkileyen faktörler, aşağıda tüm detaylarıyla ele alınmıştır:

Devlet hastaneleri ve kamu kurumlarında görev yapmaya başlayan acil tıp teknisyenlerine, 3.200 bin TL ila 4 bin 500 TL aralığında maaş verilmektedir.

Başlangıç seviyesindeki yeni mezun acil tıp teknisyenlerine 4.400 TL maaş ödenirken, meslekte kalma süresi artan kişilere daha fazla maaş verilmektedir.

En az 5 yıl boyunca kamuda görev yapan acil tıp teknisyenlerine, 4 bin 500 TL maaş verilmektedir.

10 yıl boyunca kamu personeli olarak çalışan acil tıp teknisyenlerine 4 bin 700 TL aylık verilmektedir.

15 yıl süreyle görev yapan acil tıp teknisyenlerine, en az 4 bin 950 TL aylık ödenmektedir.

20 yıl boyunca görev yapan acil tıp teknisyenlerine 5 bin TL ve üzerinde maaş verilmektedir.

25 yıl ve üzeri görev yapan acil tıp teknisyenlerine, en az 5 bin 500 TL maaş ödemesi yapılır.

Özel Hastanelerde Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Maaşı Ne Kadardır?

Özel sektördeki sağlık kuruluşlarında ve özel hastanelerde görevli olan acil tıp teknisyenleri, özel hastanelerin belirlediği ölçüde aylık almaktadır. Lise mezunu, ön lisans mezunu ya da lisans mezunu olarak değişen acil tıp teknisyenliği, maaşlar konusunda da farklılık göstermektedir.

Özel sektörde çalışan acil tıp teknisyenlerine, en az asgari düzeyde maaş verilmektedir. Ortalama 2 bin 850 TL ila 3.500 TL arasında ödenmektedir.

Özel sektörde çalışan acil tıp teknisyenleri, eğitim durumları ve sektörde görev yapma sürelerine göre daha fazla ödeme almaktadır. Henüz mezun olmuş ve 1 yıldan az deneyimi bulunan acil tıp teknisyenlerine asgari üstü maaş ödemesi yapılırken, 5 yıl ve üzeri iş tecrübesine sahip olan kıdemli acil tıp teknisyenlerine, 3 bin ila 4 bin TL arasında maaş verilmektedir.

10 yıl ve üzeri acil tıp teknisyeni deneyimine sahip çalışanlar, 4-5 bin TL aralığında aylık almaktadır. Özel kurumlarda görev yapan acil tıp teknisyenleri, kurumların belirlediği işletme kuralları kapsamında farklı ödemeler de alacaktır.

Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı Erkan Yolaç hayatını kaybetti Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor Aile hekimlerine yeni ilaç yazma yetkisi Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum