Atatürk Havalimanı 'Millet Bahçesi' olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yarın seçim beyannamemizi açıklamak suretiyle, beyanname içerisinde ne var ne yok, tüm vatandaşlarımıza anlatacağız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beyannamedeki en büyük müjdenin Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak dev bir millet bahçesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayın programında 24 Haziran seçimlerini ve gündemi değerlendirdi.

Erdoğan sözlerine ''yorgunluk yok dersek yanlış olur ancak biz bunu hissetmiyoruz'' diyerek başladı.

Kampanya'nın Erzurum'dan başlayacağını belirten Erdoğan ''Cumartesi oradayız'' dedi.

Canlı yayında sorularını yanıtlayan Erdoğan, " 31 miting gerçekleştireceğiz, bazı ilçelerde de mitinglerimiz olacak'' dedi.

Erdoğan ''Evde iftar yapacak mısınız'' sorusuna ''İftarı yapmazsak sahuru muhakkak evde yapacağız'' dedi.

Erdoğan milletvekili listesine dair ''İsimler ile tek tek ilgilenebildiniz mi'' sorusuna ''Önceki yıllarda fırsat bulabiliyordum fakat (seçim) erkene alınınca önceden planlanmış seyyahatler tüm çalışmaları adım adım takip etmemi engelledi, uykusuz da kalsak takip ettik'' şeklinde cevap verdi.

Alt komisyona değinen Erdoğan ''Arkadaşlar olumlu not verdiyse benim başında olduğum üst komisyona gelindi. Bu komisyonda benim başkanlığımda Binali Bey ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcım,kadın ve gençlik kolları başkanım ve alt komisyonda bu işin sorumlusu arkadaşımız da katıldı ve üst komisyon çalışmasını  yürüttük, nihayi kararı verdik'' dedi.

''DİKTİĞİMİZ MİLYARLARCA AĞAÇLAR İLE NAM SALDIK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beyannamedeki en büyük müjdenin Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak dev bir millet bahçesi olduğunu söyledi.

“Önemli ipucu vereyim bunu kimseden duymamışsınızdır. O da şu; biz çevreciyiz. Bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Şimdi yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin Konya stadının yerine biz orada bir millet bahçesi, Eskişehir’in eski stadın olduğu yere biz millet bahçesi. İstanbul, en büyük müjde bu belki acele ettim ama söylemem lazım. İnşallah havalimanının olduğu yere biz millet bahçesi yapacağız. Atatürk Havalimanı var ya millet bahçesi olacak. Mevcut havalimanını dev millet bahçesi haline getirmek suretiyle artık şehrin merkezinde millet bahçesi olsun. Müjde, İngiltere’nin şuranın şöyle bahçeleri var bizim de var diyeceğiz. 29 Ekim’deki açılışla birlikte burada yoğun çalışmalar başlayacak. Ankara’da eski statların yeni statlara dönüşmesiyle elimizdeki büyük alanları buna dönüştüreceğiz. İstanbul’da ilginç olan yerlerden bir tanesi de Maslak’ta alan var. Orasını da yine millet bahçesine dönüştürelim istiyoruz. Bu müjdeler fena değil.”

KANAL İSTANBUL

Erdoğan ''Kanal İstanbul maalesef gecikti o, verilmiş sözümüzdü gecikti o. Kanal İstanbul ila beraber her iki yanda adeta yeni şehirler kuracağız. Yeni havalimanın yakın mesafesine 10 binlik konutlu bir yer koyuyoruz ki oradaki personeli gidip gelirken zora sokmayalım.'' dedi

Erdoğan ''Her şey cebinizdeki para ile olmuyor. Karşı tarafa vereceğiniz güven ile oluyor. Biz bütçeyi çeşitlendirdik. Bunun için de bugünlere başarılı bir şekidle geldik.'' yorumunu yaptı. 

SAVUNMA PROJELERİ

Atak helikopterleri, İHA ve SİHALAR'ın önemine değinen Erdoğan, kendi piyade tüfeklerimizi yaptığımızı ve İngiltere ile savaş uçakları anlaşması yapıldığını açıkladı. Erdoğan ''Vurucu gücü çok çok iileri derecede helikopterler, bunların üretimini artırma adımalrını atıyoruz. Şuanda bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Altay tankları. Tam bir seri üretime giremedik. 600 civarında leopar tankı almıştık. Onların bakım onarımını burada yapıyoruz. İHA'lar ve SİHA'lar çok işimizi gördü. SİHA'lar ile zaten o hem görüyor hem vuruyor, acayip bir şey  onlar. Bunları bize İsrail Amerika vermedi. İsrail 10 tane verdi onların bakımı vs bize can çekiştirdiler.'' dedi.

Erdoğan ''Kendi piyade tüfeklerimizi yaptık. İngiltere ile bunun anlaşmasını yaptık. Bütün bunlar ile birlikte şuan da İngilizler ile özellikle savunma sanayiinde attıkları adımda bizi ortak olarak yanlarında kabul etmeleri. Biz yaparız ama birilerine bağımlı olursanız bu mümkün değil.  Çeşitlendirme çok iyi geliyor. Bunla birlikte de iç terör konusunda güçlüyüz, Kuzey Suriye'de güçlüyüz.  Zırhlı taşıyıcılarımzı çeşitlendirdik.'' dedi.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti