Asker uğurlama eğlencelerine yasak geldi

İçişleri Bakanlığı asker uğurlama eğlencelerini koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında yasaklama kararı aldı. Bakanlık karar almadan önce Bursa'dan gelen görüntüler izleyenlerin tepkisini çekmişti.

Koronavirüse karşı Türkiye genelinde alınan fiili tedbirlerin yanında bir de halka sözlü olarak yapılan uyarılar birçok kesim tarafından dikkate alındı. Ancak hala bazı kesimlerde tedbirlere karşı vurdumduymazlıklar devam ediyor. Son olarak Bursa'dan gelen görüntüler görenlerin tepkisini çekti. Asker uğurlama eğlencesi düzenleyen gençler, hiçbir tehliyekeye aldırış etmeden yakın mesafede kaldılar, uğurlama esnasında askere sarılarak onu uğurladılar. Ancak hiçkimse koronavirüsün askeriyeye taşınma ihtimalini göz önünde bulundurmadı. Bu görüntüler tepki çekerken bugün İçişleri Bakanlığından yeni bir karar geldi. Bakanlık asker uğurlama törenlerini tamamen yasakladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen yazıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, toplu asker uğurlama törenlerine geçici süreyle izin verilmemesi istendi.

Yazıda askere gidecekler için toplu olarak uğurlama törenleri düzenlendiği, bu durumun salgın riskini artıracağının değerlendirildiği belirtilerek bu tür faaliyetlerin geçici süreliğine gerçekleşmemesi gerektiği kaydedildi.

Valiliklerden, bu kapsamda söz konusu faaliyetlere geçici süreliğine izin verilmemesi için il/ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarından gerekli kararların alınarak vatandaşlara duyurulması, kararlara uymayanlar hakkında gerekli idari ve adli işlemlerin yapılması istendi.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

Ancak, koronavirüs konusunda yetkililerin öne sürdüğü tüm bu önlemler, Bursa'da asker uğurlama buluşmasında ihlal edildi. Bursa şehirlerarası otobüs terminalinde askere gidecek gençlerin uğurlanması sırasında aşırı yoğunluk yaşandı. Yakınlarını vatani göreve uğurlayan kişiler, sokağa çıkmama ve kalabalık olarak bir arada bulunulmaması yönündeki uyarılara rağmen terminalde kalabalık oluşturdu. Gençler otobüse binerken de sarılan ve kucaklaşanlar dikkati çekti.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında