Aşıya karşı çıkan öğretmen hayatını kaybetti

Ailesinden koronavirüse yakalananlar olduğu halde aşıya karşı çıkan öğretmen, yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye'de aşı yaptırmayanların neden olduğu yeni vaka sayıları her geçen gün artış gösterirken; Sağlık Bakanlığı her fırsatta vatandaşları aşı olmaya davet ediyor. Ancak yine de birçok kişi aşıya karşı olduğunu belirterek aşı olmuyor. Son olarak Denizli'de aşı karşıtı İngilizce öğretmeni Alaattin Gülbey, iki hafta önce yakalandığı korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Korona virüse karşı en etkili silah olan aşıyla ilgili çalışmalar ülke genelinde hızla devam ederken aşı karşıtlığı canların yitirilmesine yol açıyor. Yeniasır Gazetesinden Selahattin Alp'in haberine göre, Denizlili öğretmen aşı karşıtlığı kurbanı oldu. Sarayköy ilçesi Beylerbeyi Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olan Alaattin Gülbey (35), aşı karşıtı olduğu için Kovid-19 aşısını yaptırmadı.

Teyzesi Nursel Tuncel'in iki kez korona virüse yakalanmasına rağmen teyzesinin yaşadıklarından da etkilenmeyen talihsiz öğretmen, tatil için gittiği Kuşadası'nda rahatsızlandı. 

Durumu ağırlaşınca virüse yakalandığı şüphesiyle test yaptıran Gülbey'in test sonucu pozitif çıkınca tedavisine başlandı. İki hafta önce hastaneye kaldırılan Gülbey, doktorlara 'Keşke aşı yaptırsaydım' dedi.

Ancak virüsün akciğerlerine inmesi nedeniyle tedavisine geç kalınan Gülbey, yoğun bakım ünitesinde entübe edildi. İngilizce öğretmeni burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Gülbey'in acı haberiyle ailesi yasa boğuldu.

Aşı karşıtı Gülbey'in söylediklerine inanarak daha önceden aşılarını yaptırmadıkları öğrenilen kardeşleri Veli ve Mustafa Gülbey ile anne Kezban ve baba Tuncay Gülbey'in acı olayın ardından zaman kaybetmeden aşı yaptırdığı belirtildi.

Şu ana kadar 18 yaş üzeri nüfusun yüzde 60'ına yakını tek doz da olsa aşı oldu; çift doz aşı olanların oranı ise yüzde 41'i aştı.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında