Antalya'da turist rekoru kırıldı

Antalya'da aralık ayının ılık geçmesi nedeniyle turist sayısında tarihi bir rekor kırıldı.

Antalya, 23-30 Aralık tarihleri arasında, yılbaşı haftasında, turizmde önemli bir başarıya imza attı. Akdeniz bölgesinin en gözde turizm merkezlerinden biri olan Antalya, bu dönemde 121 bin 139 turist ağırladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre, bu rakam, Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından gelen yabancı turist sayısı açısından bir rekor olarak kaydedildi. Aralık ayında hava yoluyla gelen turist sayısının 302 bin 505 kişi olduğu belirtilirken, bu sayının 2019'daki 227 bin 701 kişilik turist sayısına göre yaklaşık yüzde 32'lik bir artış gösterdiği vurgulandı.

POLONYA VE İNGİLTERE PAZARLARININ BÜYÜMESİ

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, 2023 yılının turizm açısından rekorlarla dolu geçtiğini dile getirdi. Saatçioğlu, yılın başında yaşanan depremin ardından turizmde bir duraklama yaşandığını, ancak 15 Temmuz'dan sonra rezervasyonlarda ciddi bir artış olduğunu belirtti. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkilerine de değinen Saatçioğlu, bu yıl bu pazarlarda bir toparlanma olduğunu ve Rusya'dan 5 milyonun üzerinde turistin Türkiye'ye geldiğini ifade etti. Özellikle bu yıl Polonya ve İngiltere pazarlarının turizm açısından sürpriz yaptığını ve bu pazarların daha da büyüyeceğini öngördüğünü belirtti.

2024 YILINDAN BEKLENTİLER

Hakan Saatçioğlu, 2024 yılından da umutlu olduklarını söyledi. İngiltere pazarında 'her şey dahil' sisteminin yavaş yavaş yer bulmaya başladığını ve bu pazarın turizm açısından önemli olduğunu vurguladı. Antalya'nın turizmdeki başarısının, alternatif pazarların doğmasına olanak tanıdığını ve bu sayede şehrin turizm potansiyelinin daha da arttığını dile getirdi.

Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Ekmek spekülatörleri yeniden devrede Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Şifalı bitkilerle yaralarını tedavi etti Kiralık IBAN mağduru 8 ay hapis yattı