Anıtkabir camilerden daha mı kutsal?

CHP'lilerin Anıtkabir'deki çocuk oyuncaklarını söküp atması akla camilere kurulan çocuk oyun alanlarını getirdi

Mustafa Güneş / Haber Merkezi

Ankara'nın Çankaya ilçesinde belediye tarafından Anıtkabir'in hemen yanına kurulan çocuk oyuncaklarından rahatsız olan CHP'liler bugün topluca protesto gösterisi düzenleyerek, oyuncakları yerinden söktü. CHP'liler tarafından Anıtkabir'e atfedilen bu kutsallık akla camilere kurulan oyun alanlarını getirdi.



Müslümanlar nezdinde Allah'ın evi olarak bilinen camilere bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tavsiyesiyle camilere kurulan oyun alanlarında her gün çocuklar istediği gibi oyun oynuyor, eğleniyor.



Türkiye'nin birçok şehrinde camilere kurulan oyun alanlarında çocuklar diledikleri kadar oyun oynayabilirken; CHP'nin Anıtkabir'e kurulan oyuncaklara karşı gösterdiği tavır bir türlü anlaşılamadı.  











KİM GERİCİ? 


CHP'lilerin Anıtkabir'deki oyuncakları "kutsallık" atfederek söküp atmaları akla sık sık Türkiye'de muhafazakar kesime "gerici" diyen zihniyeti getirdi. 

CHP'liler tarafından sökülen oyuncaklar: 


Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı FED altıncı kez aynı kararı aldı