Almanya'da sığınmacılara saldırı

- Dresden kentinde 3'ü kadın 4 sığınmacıya saldıran aşırı sağcılar bir kadını darbetti

BERLİN (AA) – Almanya'nın Dresden kentinde 3'ü Eritreli kadın 4 sığınmacının kimliği belirsiz iki aşırı sağcının saldırısına uğradığı bildirildi.

Dresden polisince yapılan açıklamaya göre, 3 Eritreli kadın ve 1 Suriyeli sığınmacı ile birlikte "Abzweig Reick" adlı durakta tramvaydan inen iki kişi, "aşırı sağ" söylemlerle sloganlar atmaya başladı.

Ardından söz konusu sığınmacıları tehdit eden ve bunlara saldıran aşırı sağcılar, 20 yaşında olan bir Eritreli kadını yere yatırarak darbetti. Olay yerinden kaçmayı başaran diğer 3 sığınmacı ise polisi aradı.

Polis olay yerine ulaşmadan önce saldırganların kaçtığı ifade edilen açıklamada, devlet güvenlik biriminin olaya ilişkin soruşturma başlattığı ve saldırganların arandığı kaydedildi.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu