Almanya'da camiler cemaatine kavuştu

Cemaat maske ve seccade ile camiye girdi
2 metre aralıklarla üç vakit namazın kılınacağını camide cemaat getidiği seccadelerle sabah namazı eda etti. Camiye gelen cemaat, cami meydanına kurulan standlarla kayıt listelerine kendilerini kayıt ettikten sonra eller dezenfekte edildi. İki giriş ve iki çıkış kapısının belirlendiği Köln DİTİB Merkez Camii’nde cemaat maske ve seccadeleriyle camiye girdi. Namaza girişte temas yasağı ve sosyal mesafe kuralları uygulandı ve namaz sonrası musafaha yapılmadı.
Namaz sonrası bir açıklama yapan DİTİB Genel Başkanı Türkmen, belli şartlarda camilerin açıldığını söyledi. Türkmen, “Bundan sonra cemaatimiz bir elinde seccadesi ve ağzında maskesiyle gezecek, camilerimizde dezenfektan bulunacak, kayıtları alınacak. İnşallah bu kurallara cemaatimiz riayet ederse ilerde farklı uygulamalarda olacak” dedi.

Fenerbahçe deplasmanda 10 kişiyle kazandı Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum Bahçeli'den başörtülü hakime karşı çıkanlara tepki İran Cumhurbaşkanının helikopteri kaza geçirdi Cumhurbaşkanından "sokak köpekleri" talimatı