Akşener'i rahatsız eden görüntü

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden ile görüşmesi esnasında yanında bulunan tercümandan rahatsız oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden ile görüşmesi esnasında yanında sadece Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülhan Abushanab'ın bulunması İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından tepkiyle karşılandı.

Akşener, "Devlet geleneğimizi alt üst ettikleri için, elçiliklerden ya da dışişleri bakanlığından tutanak tutma mecburiyetinde bulunan bir tercüman yok. Görüşmede sayın Kavakçı'nın kızı olduğu söylenen bir hanımefendi var. Orada ne konuşulduğunun TBMM'ye getirilmesinin imkanı da ortadan kaldırılmış." dedi.

Brüksel'de gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada tek tek devlet başkanları ile görüştü.

Erdoğan'ın en dikkat çekici görüşmesi ise ABD Başkanı Joe Biden ile oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Biden ile baş başa görüşmesi süresi boyunca eşlik eden tek kişi ise dikkat çekti. Herkesin merak ettiği bu ismin Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülhan Abushanab olduğu öğrenildi. Abushanab'ın Cumhurbaşkanlığı'nda uluslararası ilişkiler uzmanı olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gündeminde de bu detay vardı. "ABD Başkanı ile yapılan görüşmenin sonuçlarını zaman içinde daha iyi analiz edebileceğiz." diyen Akşener, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu arkadaşlar devlet geleneğimizi alt üst ettikleri için, elçiliklerden ya da dışişleri bakanlığından tutanak tutma mecburiyetinde bulunan bir tercüman yok... Sayın Erdoğan ve Biden'ın görüşmesinde genç, sayın Merve Kavakçı'nın kızı olduğu söylenen bir hanımefendi var. Orada ne konuşulduğunun TBMM'ye getirilmesinin imkanı da ortadan kaldırılmış. Dolayısıyla sayın Erdoğan, milletin evi gazi meclisimizi bilgilendirmek aklından bile geçmiyor ama yapmalısın. Milletimizin ne olup bittiğini bilmeye hakkı var."

BAŞÖRTÜLÜ TERCÜMAN KİMDİ?

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden o kişinin Merve Kavakçı'nın kızı ve Mariam Abushanab'ın kız kardeşi olan Fatima Gülhan Abushanab olduğu öğrenildi. Abushanab'ın Cumhurbaşkanlığı'nda uluslararası ilişkiler uzmanı olarak görev yaptığı ifade edildi.

Fatima Gülhan Abushanab, lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı.

Daha sonra Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisans yaptı.

Washington D.C.'de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı.

Abushanab'ın görev aldığı kuruluşlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress oldu.

Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir Taksim ısrarında polisler yaralandı FED altıncı kez aynı kararı aldı Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı