Akbank Girişimci Geliştirme Programı yeni mezunlarını verdi

İSTANBUL (AA) - Akbank ve Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) iş birliğiyle yürütülen Akbank Girişimci Geliştirme Programı 13. dönem mezunlarını...

İSTANBUL (AA) - Akbank ve Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) iş birliğiyle yürütülen Akbank Girişimci Geliştirme Programı 13. dönem mezunlarını verdi.

Akbank açıklamasına göre, girişimcilere destek olmak amacıyla düzenlenen 5 günlük programa 2016 yılında 50 girişimci katıldı. Bu yıl 13'üncüsü sunulan Akbank Girişimci Geliştirme Programı kapsamında Türkiye çapında farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştiren girişimciler mezun oldu. Katılımcılar sertifikalarını, Karaköy Minerva Palas'ta düzenlenen törenle aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Bölüm Başkanı Cem Martı, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler arasına katılabilmesi için bugünkünden çok daha fazla girişimciye ihtiyacı bulunduğunu vurguladı. Bu nedenle Akbank olarak her zaman en önemli odak alanlarından birinin girişimcilik ve girişimciliğin desteklenmesi olduğunu dile getiren Martı, şunları kaydetti:

"Öncelikli görevimizin Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyümesini desteklemek olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, büyüyen ekonomilerin en önemli bileşenleri arasında haklı bir yeri olan girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz ve girişimcilik ekosistemine değer katmak için farklı alanlarda çözümler üretmeye devam ediyoruz. Akbank olarak her yeni girişimin, geleceğin başarılı KOBİ'sine dönüşmesi için, yeni ürün, hizmet, finansman modelleri, eğitim programları, yarışmalar, iş birlikleri gibi çok geniş bir çözüm yelpazesi ile girişimcilerimizin yanında oluyoruz.

Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile de girişimcilerimizin işlerini daha büyüterek yarının iş dünyasında önemli bir yer edineceklerini umuyoruz. Girişimciliği teşvik eden çalışmalara öncülük ederek, ülkemizde daha fazla girişimci yetiştirilmesine ve girişimciler için fırsatların artırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

SUGK Akademik Direktörü Dilek Çetindamar da bu yıl yepyeni bir içerikle girişimcilerle buluştuklarını belirterek, söz konusu eğitim programıyla Türkiye'deki yenilikçi ve yaratıcı girişimcilerin yeteneklerinin geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Çetindamar, şu açıklamalarda bulundu:

"Sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme aşamasına gelmeye çalışan ve kendini yalnız hisseden girişimcilerin hem modern girişimcilik ve yönetim teknikleri hakkında haberdar olmalarını hem de kendi gibi olan birçok girişimciyle tanışmalarını hedefledik. Eğitim sayesinde 22-58 yaş grubundan, farklı illerden ve çok farklı sektörlerden gelen vizyoner girişimcilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduk. Bu dinamik girişimcilerle eğitim sonrasında da sanal ortamda devam edecek iş birliğimiz Türkiye ekosistemini güçlendirecektir."

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında