ABD Hamas komutanını terör listesine aldı

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamas komutanlarından Ebu Enes al-Ghandour'u küresel teröristler listesine dahil etti. ABD Dışişleri Bakanlığından...

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamas komutanlarından Ebu Enes al-Ghandour'u küresel teröristler listesine dahil etti.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ebu Enes el-Ghandour olarak da bilinen kişinin, ABD'nin ulusal güvenliğine, dış politikasına ve ekonomisine tehdit oluşturduğu için bu listeye dahil edildiği bildirildi.

El-Ghandour'un ABD yasalarına konu mal varlığının bloke edildiği belirtilen açıklamada, ABD vatandaşlarının da bu kişiyle herhangi bir iş yapmasının yasaklandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre Hamas komutanı olan Al-Ghandour, 2006 yılında İsrail Savunma Güçleri'ne yönelik bir saldırıya destek vererek, 2 İsrail askerinin ölümüne sebep oldu. Açıklamada, bu saldırı sırasında Fransa ve İsrail vatandaşı olan Gilad Shalit'in de kaçırıldığı belirtildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat paşalarını affetti Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis cezası Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı Yeni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu 6-7 Ekim olayları davasında karar çıktı Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor