ABD Alman Volkswagen'ın yüzlerce lüks aracına el koydu

Amerikan yönetimi, Çin ile aralarındaki ticari savaşın bir parçası olan Doğu Türkistan'daki üretilen ürünlere yaptırım kararı nedeniyle Alman Volkswagen'ın bu bölgeden aldığı parça nedeniyle araçlarına el koydu.

ABD, Volkswagen Grubu'na ait lüks otomobil markaları Porsche, Bentley ve Audi'nin ithalatını, Çin'in Sincan bölgesinden gelen yasaklı bir parça nedeniyle durdurdu. Söz konusu parça, zorla çalıştırma karşıtı yasaları ihlal eden bir alt bileşen olarak belirlendi.

ZORLA ÇALIŞTIRMA YASASINA TAKILAN İTHALAT

2021 tarihli Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası kapsamında, ABD, Sincan bölgesinde zorla çalıştırılarak üretilen ürünlerin ithalatını yasakladı. Bu yasağın ardından, yaklaşık 1000 Porsche, yüzlerce Bentley ve binlerce Audi aracı ABD gümrüklerinde alıkonuldu.

TESLİMATLARIN ERTELENMESİ VE VOLKSWAGEN'İN ADIMLARI

Yapılan açıklamalara göre, Volkswagen Grubu, batı Çin'den gelen ve sorunlu olduğu belirlenen bir elektronik bileşeni değiştirerek araçların teslimatını mart sonuna kadar erteledi. Şirket, insan hakları ihlalleri iddialarını ciddiye aldığını ve alt tedarikçilerle ilgili iddiaları öğrendikten hemen sonra soruşturma başlattığını belirtti.

BM'NİN UYARILARI VE VOLKSWAGEN'İN ÇİN'DEKİ POZİSYONU

Volkswagen için, Çin tedarik zincirindeki zorla çalıştırma iddiaları, özellikle Sincan bölgesindeki faaliyetleri nedeniyle hassas bir konu haline geldi. BM, Çin'in eylemlerinin insanlığa karşı suç teşkil edebileceğini belirtirken, Volkswagen, Çinli ortak girişim ortağı SAIC ile işbirliğinin geleceğini tartışacağını açıkladı.

Konvoy, makam araçları yerine otobüs Hücrelerin DNA'sını bile değiştiriyor 2 liralık suyu 30 liraya satan işletmeye isyan İsrail protestoları gölgesinde Eurovision Hastane randevularında yeni dönem başladı Muhalefet engellemeseydi o insanlar ölmeyecekti