48 Yıl Haksız Hapis Sonrası Özgürlüğe Kavuşan Yaşlı Adamın Hikayesi

Glynn Simmons 48 haksız yere hapis yattıktan sonra özgürlüğüne kavuştu; ancak dışarı çıktığında artık yaşlanmış bir adamdı.

1974 yılında, Oklahoma eyaletinde işlenen bir cinayet sebebiyle tutuklanan 71 yaşındaki Glynn Simmons, tam 48 yıl, bir ay ve 18 gün hapis yattıktan sonra suçsuz olduğu anlaşıldı.

ABD'nin Oklahoma City şehrinde yaşanan bir soygun sırasında Carolyn Sue Rogers'ın öldürülmesi olayıyla ilişkilendirilen Simmons, temmuz ayında bir yargıcın yeniden yargılanma kararı vermesiyle serbest bırakıldı. Bu olay, Simmons'ı ABD tarihinde haksız yere en uzun süre cezaevinde kalan kişi yaparak onu 'tarihe geçirdi.'

YENİDEN YARGILAMA VE BERAAT

BBC'nin raporuna göre, pazartesi günü bir bölge savcısı, Simmons'ın yeniden yargılanmasını gerektirecek kanıt bulunmadığını belirtti. Ertesi gün, Oklahoma Bölge Yargıcı Amy Palumbo Simmons'ın masumiyetini onaylayan bir karar verdi: "Bu mahkeme, Simmons'ın mahkum edilmesine ve hapsedilmesine neden olan suçun onun tarafından işlenmediğini açık ve ikna edici delillerle tespit etmiştir."

Simmons, mahkeme kararından sonra gazetecilere dayanıklılık ve azim konusunda bir ders olduğunu ifade etti.

SİMMONS DAVASI: BİR YANILGININ HİKAYESİ

Simmons, 1975'te idam cezasına çarptırılmış, daha sonra cezası ömür boyu hapse çevrilmişti. Cinayet işlendiğinde ise eyaleti Louisiana'da olduğunu belirtmişti. Bir tanığın ifadeleri ve savcıların tüm delilleri savunma avukatlarına teslim etmemesi gibi sebeplerle bir bölge mahkemesi Simmons'ın cezasını kaldırmıştı.

TAZMİNAT VE SAĞLIK MÜCADELESİ

ABD'de yanlış yere hapis yatan kişilere 175 bin dolara kadar tazminat ödeniyor. Simmons, halen karaciğer kanseriyle mücadele ederken, yaşam masrafları ve kemoterapi tedavisi için binlerce dolar bağış topladı. Bu durum, adalete olan inancın ve dayanıklılığın simgesi olarak tarihe geçti.

Taksim Meydanı miting alanı değildir FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu