"F klavye kursları yaygınlaştırılmalı"

- AK Parti İstanbul Milletvekili Erdem: - "Başta Meclis olmak üzere, F klavye kurslarının yaygınlaştırılması gerekiyor"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Türkiye'de F klavye kullanımı konusunda farkındalık yaratılmasını isteyerek, "Başta Meclis olmak üzere, F klavye kurslarının yaygınlaştırılması gerekiyor." dedi.

Erdem, partisinden bir grup milletvekiliyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, F klavye ile ilgili görüşlerini açıkladı.

"Ekrem Erdem deyince akla, dil ve F klavye gelir." diyen Erdem, kamuoyunda F klavye konusunda farkındalık oluşturmak istediğini belirtti.

Erdem, TBMM Başkanlığına, 2005 yılında, Türkçe'nin karşı karşıya bulunduğu sorunların araştırılması için önerge verdiklerini anımsatarak, o gün konunun tabelalarda kullanılan isimlere ilgili olduğunu ifade etti.

Ancak sorunun yalnızca bununla kalmadığını, bu nedenle Türkçe'yi korumak amacıyla Dil ve Edebiyat Derneği'ni kurduklarına işaret eden Erdem, Türkçe'de F klavyenin önemine değinerek, Q klavyeye göre, daha hızlı yazıldığını, 1965'te Avrupa'daki steno yarışmasında Türk takımının F klavye ile rekor kırarak birincilik elde ettiğini kaydetti.

Erdem, Türk takımının o günden sonra girdiği bütün yarışmalarda birinciliği sürdürdüğünü, iki yılda bir yapılan uluslararası yarışmada, 34'ü rekor şeklinde olmak üzere, 80 madalya kazandığını bildirdi.

F klavyenin üstündeki bütün kelimelerin Türkçe olduğunu, TL'nin simgesinin de yer aldığını aktaran Erdem, böylece Türkçe diline karşı duyarlılık oluştuğunu vurguladı.

Ekrem Erdem, gazetecilere "Türkiye'nin klavyesi F, Q klavyeye mahkum değiliz!" kitapçığı dağıttı.

"Başta Meclis olmak üzere, F klavye kurslarının yaygınlaştırılması gerekiyor." ifadesini kullanan Erdem, FATİH Projesi'nin klavyesinin de F olduğunu anımsattı.

Erdem, bu yıl sonu itibarıyla bütün kamu kurum ve kuruluşların tamamen F klavyeye geçeceğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı kurtarılamadı Türkiye'den İran'a arama kurtarma desteği Fenerbahçe deplasmanda 10 kişiyle kazandı İran Cumhurbaşkanının helikopteri kaza geçirdi Cumhurbaşkanından "sokak köpekleri" talimatı Tutuklananlar arasından ilginç bir isim çıktı