20 ürünün fiyatı kontrol altına alındı

Vatandaşın asli ihtiyaçlarını karşılamak için zaruri olan ürünlerin fiyatlarının kontrol altında tutulabilmesi için önemli bir karar alındı. Buna göre, söz konusu ürünlerin fiyatları ithalat-ihracat dengesiyle kontrol altına alınacak.

Bazı temel gıda ürünlerindeki fahiş fiyatların önüne geçilmesi için önemli bir karar alındı. Yeni alınan karara göre Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı tarım ve hayvancılık ürünlerinin ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapabilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile gıda fiyatlarını düşürmek için 20 üründe ihracat belli dönemler kısıtlanabilecek.bliğle Tarım ve Orman Bakanlığı, belirlenen ürünlerin ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapmaya yetkili kılındı.

Resmi Gazete'de yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Gümrük tarife pozisyonu (G.T.P.) veya gümrük tarife istatistik pozisyonu (G.T.İ.P.) ve tanımı belirtilen eşyanın ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapmaya Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilidir."

Buna göre, tarım ürünleri patates (taze veya soğutulmuş), domates (taze veya soğutulmuş), kuru soğan, kuru sarımsak, hıyarlar ve kornişonlar (taze veya soğutulmuş), fasulye, patlıcan, sivri biber, zeytinler, adi fasulye, kırmızı mercimek, portakal, mandarin, limon, karpuzlar, elma, zeytinyağı ve fraksiyonları, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı, tavuk yumurtaları ve tereyağı olarak belirlendi.

Tebliğ hükümleri yürürlük tarihinden itibaren 31 Aralık 2022'ye kadar uygulanacak. Bu düzenleme ile gıda fiyatlarını düşürmek için 20 üründe ihracatın belli dönemler kısıtlanabileceği belirtiliyor.

20 ürünün fiyatı kontrol altına alındı
Terör destekçileri havalimanını birbirine kattı İkinci el araba fiyatları düştükçe düşüyor ABD ile İsrail liman bahanesiyle Gazze'de kalacak Elektronik sigara hayatını kararttı Oy kullanmayana para cezası var Ünlü satranç dahisi, 10 yaşındaki çocuğa yenildi