13 Yaşında Tetris'i Yenen İlk Oyuncu

Amerika Birleşik Devletleri'nden 13 yaşındaki Willis Gibson, Tetris'in orijinal versiyonunu resmi olarak yenmeyi başaran ilk oyuncu oldu. Oyun dünyasında "Blue Scuti" olarak tanınan Gibson, teknik olarak oyunun yazılımına hata verdirerek "kill screen" e ulaştı.

This browser does not support the video element.

ABD'li 13 yaşındaki Willis Gibson, Tetris'in orijinal versiyonunu yenerek dünya rekoru kırdı. 'Blue Scuti' lakaplı genç oyuncu, 'kill screen' fenomenini gerçekleştirdi." Haber İçeriği: Video oyun tarihinin en büyük başarılarından biri, Amerika Birleşik Devletleri'nden 13 yaşındaki Willis Gibson tarafından elde edildi. Tetris'in orijinal versiyonunu resmi olarak yenen ilk insan olarak tarihe geçen Gibson, "Blue Scuti" adıyla oyun dünyasında tanınmakta. Bu olağanüstü başarı, oyunun yazılımında bir hata oluşturarak "kill screen" olarak bilinen ekranın kilitlenmesiyle gerçekleşti. Bu olay, oyunun son seviyesine ulaşıldığında ve daha fazla ilerlemenin mümkün olmadığında meydana gelen bir durum. Genç yetenek, bu başarısıyla oyun dünyasında adını altın harflerle yazdırmış oldu.

Uzay sınırını geçen ilk yerli ve milli araç AKINCI TİHA test uçuşlarını başarıyla tamamladı Koronavirüs milli mikroskop ile görüntülendi Türkiye'de artık gizli mühimmat projeleri mümkün Koronavirüsün havada nasıl yayılıyor? | VİDEO Yerleşim yerine göktaşı düştü iddiası