1 milyon emekliye ek gösterge müjdesi

Hükümet, kamu çalışanlarını ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamını genişletti. Maliye Bakanı Ağbal, kamuda çalışan 1.5 milyon memurla birlikte bu görevlerden emekli olanlar ve idarecilerin de bu düzenlemeden faydalanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öyle emekli maaşları bağlanıyordu ki onları görünce yüzümüz kızarıyordu" derken, "Real olarak 2 katına, 3 katına, 4 katına varan artışlar yaptık. Asgari ücretin altında emekli maaşı alanlar bulunmuyor. Emeklilik için başvuru yapan ancak işlemleri sonuçlanmayan 100 bin vatandaşımız bulunuyordu. Bunların işlemlerini tamamlayarak onların da bayram maaşlarını ve ikramiyelerini almalarını sağlıyoruz, Temmuz zammından da faydalanacaklar" dedi.

3 BİN 600 EK GÖSTERGE GELDİ

"Sosyal güvenlik reformuyla BAĞ-KUR, emekli sandığını tek çatı altında topladık" diyen Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde yükseköğrenim polislerimiz, hemşirelerimiz din görevlilerimiz için 3 bin 600 ek göstergeyi getirdik. Bundan daha önce emekli olanlar da yararlanacak. Hiçbir zaman bol keseden atıp tutup iş başına gelince bunları unutanlardan olmadık. Bazılarının sırtında küfe yok bol bol atıyorlar, bunlara inananlar da oluyor. Bizim sırtımızda küfe var. Yapabileceklerimizi vaat ederiz. Yapamayacaklarımızı vaat etmeyiz. Ne aldananlardan ne de aldatanlardan olacağız" şeklinde konuştu.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bakan Ağbal, düzenlemenin emeklilik maaşı ve ikramiyeye etkisini değerlendirirken, şunları söyledi: "Birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan polisimizin fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanacak emekli aylıkları 637 lira, emekli ikramiyeleri 27 bin 13 lira artacak. Birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 569 lira, emekli ikramiyeleri 20 bin 516 lira artacak. Söz konusu hesabı 25 yıla göre yapacak olursak da birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan polisimizin fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanacak emekli aylıkları 592 lira, emekli ikramiyeleri 22 bin 739 lira yükselecek. Birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 533 lira, emekli ikramiyeleri 17 bin 97 lira artacak."

ADALETSİZLİK GİDERİLİYOR

Sabah'ta da yer alan habere göre, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergül, hükümetin bu adımla büyük bir adaletsizliği giderdiğini belirterek, "Buna memur emeklilerine intibak düzenlemesi diyebiliriz. Hükümeti bu adımdan dolayı tebrik ediyoruz. Milyonların yüzü güldü" dedi.

İDARECİLER DE YARARLANACAK

Çalışanlar arasında 270 bin polis, 1 milyon öğretmen, 117 bin din görevlisi var. Emekli Sandığı'na tabi bu meslek grubundakilerin sayısı da 1 milyon. İdareciler de düzenlemeden yararlanacak.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında