'Gezi imamı' İhsan Eliaçık: Kur'an'da içkinin cezası yok

Gezi parkı olaylarına katılarak destek açıklamasında bulunan ve gezi parkında namaz kıldıran İlahiyatçı İhsan Eliaçık yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Gezi parkı olaylarına verdiği destekle bilinen ve bu neden Gezi'nin imamı olarak anılan İhsan Eliaçık, yaptığı açıklamayla yeniden gündeme gelmeyi başardı.

Namaz ibadetinin dinin direği olmadığını, Kurban Bayramı'nda kurban kesmenin Kur'an-ı Kerim'de yazmadığını savunan İlahiyatçı İhsan Eliaçık, şimdi de alkol konusunda fetva vermeye başladı.

"İÇKİNİN KUR'AN'DA CEZASI YOK"

Yaptığı açıklamalarla gündeme gelen İhsan Eliaçık, "İçkinin Kur'an'da cezası yok." iddiasında bulundu.

"NEREDE GEÇİYOR, GÖSTERİN"

Kur'an'da 4 hakiki cezanın olduğunu ifade eden Eliaçık, "Öldürmek (Bakara; 178), çalmak (Maide; 38), zina (Nur; 2) iftira (Nur; 4) ve mecazi olan Kenz-kendine servet yapmak- (Tövbe; 34-35). İçki cezası nerede geçiyor, hadi onu da siz gösterin." dedi.

Sözleşmeli personelin ücret tavanlarına zam 2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi Savcının "basit" dediği olay 2 cinayetle bitti Peugeot 3008'in hybrid modeli eylülde geliyor Kontrolden çıkan Grok'a ChatGPT'den tepki Elon Musk'ın yapay zekası kontrolden çıktı