Among Usta SUS ne demek anlamı nedir?

Among Usta kullanılan ifadelerden biri olan SUS ne demek kelime anlamı nedir soruları sıkça soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Among Usta SUS ne demek anlamı nedir?

Among Us son dönemlerin popüler oyunları arasında yerini sağlamlaştırmaya başlarken oyunda kullanılan bazı ifadeler hala bazı oyuncular tarafından çözülebilmiş değildir. Bu ifadelerden biri de "SUS" kelimesidir. Peki, Among Usta SUS ne demek, kelime anlamı nedir?

Among Usta en sık kullanılan kelimelerden birisi olan “SUS“, suspect kelimesinin kısaltmasıdır. Bu kelime İngilizcede “şüpheli” anlamına gelmekte ve oyun içerisinde katil olduğundan şüphelenilen kişi için kullanılmaktadır.

Oyunun temelinde, imposter adı verilen bir, iki ya da üç katil bulunmakta ve bu katiller tüm oyuncuları öldürerek oyunu kazanmaya çalışmaktadır. Diğer oyuncular ise bu katilleri bularak oyunu kazanmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda oyun içerisinde sohbet edilmekte ve sohbet dahilinde çeşitli kelimeler kullanılmaktadır. Bu kelimelerden en sık kullanılanı ise, “SUS” sözcüğüdür. Özellikle de arkadaşlar ile birlikte oynayabilme imkanı tanıyan Among Us oyunu, basit dinamikleri ve hızlı oyun seçeneği ile sıklıkla tercih edilmektedir.

Temel olarak katili bulmayı amaçlayan oyun, farklı görev ve işleri de oyunculara vererek oyunun daha zevkli bir halde ilerlemesine imkan tanımaktadır. Oyunun asıl amacı katili bulmak olsa da, oyun içerisinde görevlerde bulunmakta ve oyunculardan bu görevleri yapmaları istenmektedir.

Oyun İçerisinde Sıklıkla Kullanılan Kısaltmalar

Oyun akışına göre katil, tüm oyuncuları öldürdüğü zaman oyunu kazanmakta ve bu doğrultuda birçok yolu kullanabilmektedir. Öldürülen oyuncu bulunduğunda raporlama seçeneği bulunmakta ve oyuncular bir araya gelerek katili bulmaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda raporlayan kişi ölünün yerini ve şüphelendiği kişiyi açıklamakta, buna göre bir karar verilerek birisi atılmakta veya oyuncu atma atlanmaktadır. Konuşma sırasında oyuncular, birçok kısaltma ve kelime kullanarak ortak bir dil ile anlaşabilmektedir.

Kullanılan kelimelerden bazıları şunlardır;

SUS

İmposter

Went

Fake mission

Run after

Bunların yanı sıra farklı dillerde, farklı kelimeler de kullanılmaktadır.

İmposter, Sabotaj, Acil Durum Düğmesi ve Diğerleri

Yorumlar