Amir Ateş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ünlü bestekar Amir Ateş kimdir, nereli, kaç yaşında soruları merak edilenler arasına girdi. Bizde sizler için Amir Ateş kimdir, nereli, kaç yaşında gibi merak edilen soruların cevaplarını derledik.

Google Haberlere Abone ol
Amir Ateş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Türk Sanat Müziğinin ünlü bestekari Amir Ateş kimdir, nereli, ka yaşında soruları merak edilen konular arasına girdi. Amir Ateş kimdir, nereli, kaç yaşında detaylarını sizler için derledik. 

Ülkemizin nadide hafız ve mevlithanlarından olan Amir Ateş'in hayatı dualar ve besteler arasında geçmiştir. Kandıra Kur’an Kursu’nda başlayan hayat yolculuğu, Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne uzanır.

Kandıra'da başladığı Kur'an eğitimine İstanbul Nuriosmaniye'de devam etmek üzere İstanbul'a gelir. Burada hocaları Hacı Hafız Hasan Akkuş ve Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Emin Ongan hayatının seyrini değiştirecektir. Mevlithan Amir Ateş'in hayatı din ve musiki ile yoğrulmaya burada başlayacaktır.

Amir Ateş 1942 yılında doğdu. Aslen İzmitlidir. Amir Ateş,  78 yaşında. Halk arasında en çok bilinen eseri 'Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim' dir. Kulaklarda tınısı kalan eser Amir Ateş tarafından bestelenmiştir. 

14 yaşına kalan memeleketi İzmit'in Kandıra ilçesinde eğitimini almıştır. 14 yaşından sonra İstanbul'a gelir ve burada Üsküdar Musiki Cemiyetine girer.Burada, H.H Hasan Akkuş, Kemâl Batanay, Sabahattin Volkan, Haul Can, Saadettin Kaynak gibi usta isimlerden musiki eğitimi alır. 

Daha sonra, Türk Sanat Müziği çalışmalarına başlar. Emin Ongan hocanın öncülüğünde müzik çalışmalarına başlar ve 1000'in üzerinde esere imzasını atar

1971 yılında eşi Şükran hanımla evlendi. Bu evlilikten Furkan adında bir oğlu oldu. Eşi Şükran hanımı 1977 yılında kaybetti. 

1985 yılında ikinci evliliğini Keriman hanımla yaptı. bu evliliğinden Şevval adından bir kızı oldu.

En çok bilinen Eserleri: Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim, Seni Ben Unutmak İstemedim Ki, Masal Yağmuru, Eylül Akşamları, Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın, Maziyi Kadehlerden İçip besteleridir.

Albümleri: Eylül Akşamları, Welcome Ramadan

Yorumlar