Türkiye karşıtı karar aldıramayan Esed rejimi salonu terk etti

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde Türkiye aleyhinde karar aldırmak isteyen Esed rejimi heyeti, talebini kabul ettiremeyince salonu terk etme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye karşıtı karar aldıramayan Esed rejimi salonu terk etti

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının ikinci turuna, Esed rejiminin Türkiye aleyhine karar aldırmak istemesi ve bunu başaramaması damgasını vurdu. Toplantının başından itibaren uzlaşmaz tavırlar içerisine giren Esed rejimi heyeti, sonunda Türkiye'nin kınanmaması kararını protesto ederek salondan ayrıldı.

Komite'nin 45 kişilik yazım kurulu üyeleri, ikinci turun ilk toplantısı için TSİ 12.00 sularında BM Cenevre Ofisi'ne geldi. Heyetlerin kendi içlerinde yaptıkları toplantılardan sonra BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, rejim, muhalif ve sivil toplum kuruşlarının temsilcilerinden oluşan heyetlerle ayrı ayrı bir araya geldi. Rejimin eş başkanlığını yürüten Ahmed Kuzbari'nin Komite'ye sunduğu "yeni gündem maddeleri" muhalifler ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından kabul görmedi. Bunun üzerine rejim heyeti, BM'den ayrılarak konakladıkları otele dönerken muhalifler ise TSİ 18.00'e kadar müzakerelere devam etti.

Türkiye, Rusya ve İran'ın uzlaşısıyla karara bağlanan yeni anayasa komitesinin çalışmaları Esed rejiminin oyalama taktiklerine takılıyor.

Yorumlar