Trump Halk Bankası için devreye giriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'te ABD Başkanı Trump ile Halk Bankası konusunu görüştüklerini açıkladı. Erdoğan, Trump'ın ülkesine döner dönmez Halk Bankası konusunu gündemine alacağına dair söz verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trump Halk Bankası için devreye giriyor

Türkiye ile ABD arasındaki tartışmalı konular arasında yer alan Halk Bankası ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında Paris'te görüşme gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile Paris'te gerçekleştirdiği görüşmede Halkbank konusunu değerlendirdiklerini, Trump'ın döner dönmez konunun takibi için talimatı vereceğini söylediğini ve neden bu kadar uzadığını sorduğunu söyledi.

Erdoğan, 1. Dünya Savaşı’nı bitiren ateşkesin 100. Yıldönümü törenleri için gittiği Fransa'nın başkenti Paris’ten dönüşünde, kendisini izleyen gazetecilerin sorularını cevapladı.  Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Halkbank için yeni talimat vereceğini kaydetti.

Erdoğan şöyle konuştu: “Daha önceki telefon görüşmemizden sonra Sayın Trump, 24 saat içinde Hazine Maliye Bakanı’na talimatı verdi ve bakan da bizim Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Bey’i aradı. Bu konunun halli ile ilgili olarak neler yapılabileceği konusunu görüştüler. Fakat daha sonra farklı bir gelişme olunca, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Bey Sayın Pompeo ile görüştü. Washington’dan New York’a kaydırılması söz konusuydu. Ben dün akşam söyleyince Trump, ‘Ben döner dönmez talimatı vereceğim. Ben bu işin bittiğini zannediyorum, niye bu kadar uzadı’ dedi.”

Yorumlar