Taksim'e cami New York Times'ı rahatsız etti

Taksim'e cami yapılmasına daha önce Türkiye'de verilen tepkiler dinerken, şimdi de Amerikan basınında benzer rahatsızlık nüksetti. New York Times, gazetesi "seküler yaşamın merkezi" olarak nitelendirdiği Taksim Meydanı'na cami yapılmasının rahatsızlıklara neden olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'e cami New York Times'ı rahatsız etti

Amerikan gazetesi; Taksim Meydanı yakınlarına cami yapılmasının, laik kesimde rahatsızlığa neden olduğunu yazdı.

Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun onay vermesiyle yapımına başlanan Taksim Camii'nde önemli aşama kaydedildi. Caminin 2019 sonlarına doğru hizmete açılması planlanıyor.

Taksim Camii daha açılmadan, dünya medyasının gündemine geldi.

Amerikan The New York Times gazetesi Taksim Camii ile ilgili yazısında, "Erdoğan, İstanbul'da seküler hayatın sembolüne cami inşa ediyor" başlığını kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayıcı ifadelerin kullanıldığı haberde, Taksim Camii'nin inşasının hazmedilemediği anlaşılıyor.

Gazete haberinde; laik cumhuriyetin, Atatürk ilkelerinin merkezi, kalesi olarak görülen ülkenin en önemli seküler meydanına, dini yapı inşa edildiğini iddia etti.

Cami yapılması ile laikliğin elden gittiğini savunan gazete, az sayıda da olsa Türklerin bir kısmının cami yapılmasına karşı çıktığını belirtiyor.

Yorumlar