Kritik zirve öncesi Trump'tan açıklama

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile yapacağı görüşmeyle ilgili, "Görüşme verimsiz geçerse masayı terk ederim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kritik zirve öncesi Trump'tan açıklama

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi Florida'da ağırlayan ABD lideri, Palm Beach'te yaptığı açıklamayla gelecek ay gerçekleşecek, tüm dünyanın merakla beklediği tarihi görüşme öncesi  Kuzey Kore'ye net bir mesaj verdi.

Trump, dün CIA Direktörü Mike Pompeo'nun Kuzey Kore lideri ile gizlice buluştuğunu ve Pompeo-Kim görüşmesinin sorunsuz geçtiğini Twitter'dan duyurduktan sonra açıklamada bulundu.

Trump, Florida'da yaptığı açıklamada, "Görüşmenin verimli geçeceğini düşünmeseydim, orada gitmezdik." dedi ve ekledi, "Ben oradayken görüşme verimsiz geçerse, saygılı bir şekilde toplantıdan ayrılacağım."

Kuzey Kore üzerindeki "azami baskının", Pyongyang nükleer silahlardan vazgeçene kadar devam edeceğini söyledi.

Trump ayrıca, ABD tarafının Kuzey Kore'de tutuklu üç Amerikan vatandaşının serbest bırakılmasını görüştüğünü ve "bunun olacak gibi görüldüğünü" söyledi. Trump bir gazetecinin, bunun zirvenin şartlarından olup olmadığı sorusuna cevap vermedi.

Trump'ın verdiği bilgiye göre, tarihi randevu için beş ayrı mekan değerlendiriliyor.

2017 yılında gerçekleştirdiği füze testleriyle tüm dünyayı tedirgin eden Kim Jong Un ile Trump'ın karşılıklı atışmaları da dünya gündemine oturmuş, birbirlerine 'küçük roket adam', 'akli dengesi bozuk bunak' gibi göndermeler yapmışlardı. Bu nedenle, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arınma programı ve iki ülkenin ilişkilerinin düzelmesi açısından tarihi önem taşıyor.

Yorumlar

ihsan sanki ki,min umurundaydı cehenneme kadar yolun var eşkiyya katil trump