Duruşma yapıldı, Rıza Sarraf yine ortada yok

ABD'de FETÖ tarafından sağlanan 'kumpas delilleri'yle açıldığı belirtilen Rıza Sarraf davasının 'jürili duruşması'ndan öncesi son duruşması bugün yapıldı. Uzun zamandır nerede olduğu tartışılan Rıza Sarraf ve avukatları başından beri tartışmalı olduklarını belirttikleri davanın bugünkü duruşmasına katılmadı. Duruşmaya Halk Bankası Müdür Yardımcısı Atilla katıldı. Atilla delillere ve iddianameye itiraz etti. Ancak mahkeme itirazı kabul etmedi.

Google Haberlere Abone ol
Duruşma yapıldı, Rıza Sarraf yine ortada yok

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD'nin kendi menfaatleri kapsamında İran'a uyguladığı ambargoyu delmekle suçlanarak 20 aydır rehin tuttuğu Rıza Sarraf ile ilgili davanın jürili duruşmasından önceki son duruşması bugün yapıldı. Uzun süredir kendisinden haber alınamadığı belirtilen Rıza Sarraf bugünkü duruşmada da yoktu. Sarraf'ın avukatları da tartışmalı davanın bu son duruşmasına katılmadı. 

Duruşmaya Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ve avukatları katıldı. Hakkında FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiaları bulunan Hakim Richard Berman, Atilla’nın son iddianameye yönelik itirazlarını reddederek, iddianamenin geçerli olduğuna hükmetti.

Duruşmaya verilen aranın ardından delillere yönelik itirazlar görüşülecek. Sarraf, 19 Mart 2016'da ABD'deki Miami Havalimanı'nda gözaltına alınmış, 21 Mart 2016'da çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

TÜRKİYE İKİ KEZ NOTA VERMİŞTİ

Rıza Sarraf'ın nerede olduğu konusu ABD ile Türkiye arasında 'nota' krizine neden olmuştu. Türkiye iki kez Sarraf'ın akıbeti konusunda ABD'den bilgi talep etmişti. ABD ikinci notada cevap vermişti. Verilen cevaba göre Rıza Sarraf tutuklu bulunduğu hapishanede ve sağlık durumu iyi. Ancak Sarraf'ın bugünkü duruşmaya katılmaması kafalarda yeniden soru işaretlerine neden oldu. 

Yorumlar

ihsan duruşmamı bu tiyatro sahte fetö evrakları fetöden rüşvet yiyen hakim savcılar iş başında hukukmu bu zaten abd en büyük zalim eşkıya katil