'Baba Bush' hayatını kaybetti

ABD Eski Başkanı H. W. Bush hayatını kaybetti. George Bush'un babası olan ve "baba Bush" olarak nitelendirilen eski ABD Başkanı 94 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol
'Baba Bush' hayatını kaybetti

Eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un 94 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi. ABD'nin 43. başkanı George W. Bush tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Baba Bush" olarak bilinen 41. ABD Başkanı Bush'un hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, "Jeb, Neil, Marvin, Daro ve ben kayda değer 94 yıllık yaşamının ardından babamız Bush'un öldüğünü açıklamaktan dolayı üzgünüz. George H.W. Bush yüksek bir karaktere sahipti ve bir evladın isteyebileceği en iyi babaydı." sözlerine yer verildi.

Bir süredir tedavi gören Bush'un, Teksas eyaletinin Houston kentinde öldüğü kaydedildi.

1989-1993 yılları arasında Beyaz Saray'da bulunan Bush, özellikle Sovyetler Birliği döneminin sonunda görev yapan ABD Başkanı olarak tarihteki yerini almıştı.

"Baba Bush", II. Dünya Savaşı gazisi son ABD başkanı olarak da tarihe geçmişti.

Yorumlar

Nihall Atesi bol olsun
pusat soylukan Allah zarar verdiğin canını acıttığın tüm müslümanların ahını cehenneme gideceğin güne kadar misliyle sana kabir azabı olarak versin ... cehennemin dibine kadar yolun var iblis ve iblisin oğulları