ABD'li yetkili: Trump, Erdoğan'a sempati duyuyor

Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri ve Suriye'deki dik duruşu nedeniyle ABD ile tekrar gerile ilişkileriyle ilgili yeni bir açıklama geldi. ABD'li yetkili, Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sempati duyduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li yetkili: Trump, Erdoğan'a sempati duyuyor

Türkiye ile ABD arasında yer yer gerilen ilişkiler son bir hafta içinde yeniden soğuk rüzgarlara maruz kaldı.

ABD'nin Türkiye'yi sindirmeye yönelik attığı adımlardan sonra buzları eritecek yeni bir açıklama geldi.

ABD'li bir yetkili, Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyap Erdoğan'a sempati duyduğunu söyledi.

“Türkiye ile ilişkilerimize son derece önem veriyoruz, 60 yılı geride bıraktığımız bir ittifak. Karşılıklı imkanlardan oluşan bir ortaklık” mesajı verdi. 

İki ülke arasında zorlayan bazı meseleler konular bulunduğuna dikkat çeken üst düzey yetkili bu konular arasında iran, suriye s 400 ve bazı yerel çalışanlarının alı konulmasını gösterdi. 

Türk makamlarıyla yakın temasta sorunları çözmek için bulunduklarını belirtti. İki ülke arasındaki diyaloğun zengin, derin ve alttan üste her düzeyde sürüyor olmasının önemli olduğunu belirtti. Özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın ilişkisine dikkat çekti.

“Trump, kendisini Erdoğan’a yakın hissediyor, sempati duyuyor, çok seviyor. İletişim kurmaktan keyif alıyor” mesajı verdi. Halihazırdaki sorunların birlikte çalışılarak çözüleceğinden emin olduğunu söyledi. Bu çalışmalar sonunda sağlam olan Türkiye-ABD ilişiklerinin daha da önemli hale geleceği beklentisi anlatıldı.

Yorumlar