ABD'de korkutan dedikodu, sokağa çıkamaz oldular

ABD'de bir anda ülkeyi kasıp kavuran bir dedikodu nedeniyle kadınlar sokaklara çıkmaya korkar oldu. Dedikoduya göre, ülkenin her yerinde beyaz kamyonetler kadınları kaçırıyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de korkutan dedikodu, sokağa çıkamaz oldular

ABD'de yayılan "beyaz kamyonetler" söylentisi ortalığı ayağa kaldırdı. Söylentinin ardından kadın sokağa çıkmaya korkar oldu.

ABD'de sosyal medya üzerinde yayılan "Beyaz minibüs kullanan erkeklerin ABD'deki tüm genç kadınları seks ticareti için kaçırıp daha sonrasında vücutlarının bazı parçalarını sattıkları" söylentisi üzerine ülkeye büyük bir korku havası hakim oldu.

Böyle olayların yaşandığına dair herhangi hiçbir kanıt veya polise yapılmış şikayet bulunamamakla birlikte, sosyal medyada viral olan videoları domino etkisine sebep oldu.

Ülkeyi kasıp kavuran dedikodulara Baltimore Belediye Başkanı'da katıldı. Belediye Başkanı vatandaşlarına 'beyaz kamyonet' uyarısında bulundu. 

Baltimore şehrinin Belediye Başkanı Bernard Jack Young, kentte bulunan kadınlara araçlarını beyaz kamyonetlerin yanına park etmemesi uyarısında bulundu.

Yung, katıldığı bir televizyon programında yaptığı uyarılarda "Beyaz kamyonetin yanına park etmeyin. Biri sizi kaçırmaya kalkarsa diye cep telefonunuzu sakladığınızdan da emin olun." ifadelerini kullandı.

Belediye başkanı, Baltimore Polisi tarafından böyle bir olayın olmadığının kendisine bildirildiğini söyledi ancak videonun "Facebook'un her yerinde" olduğunu belirtti.

Baltimore Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada, departmanın sosyal medyadaki paylaşımlardan haberdar olduğu ancak “bu olayla ilgili herhangi bir ihbar almadıkları” söylendi.

YÜZ BİNLERCE KEZ PAYLAŞILDI

Baltimore'da böyle bir durumun kesin kanıtı bulunamazken, ABD'nin diğer birçok şehrinde teyit edilmemiş şüpheli beyaz minibüs haberi Facebook'ta yüz binlerce kez paylaşıldı.

Öyle ki, beyaz minibüs kullanan bir kişi Facebook'taki söylentiler yüzünden rahatsız edildiğini söyledi.

Baltimore Şehri İnsan Kaçakçılığı İşbirliği Koordinatörlüğü'nü yürüten Baltimore Belediye Meclis Üyesi Kristerfer Burnett, “Özellikle Baltimore’un ülkedeki insan kaçakçılığına maruz kaldığı bir bölge olduğundan, doğru bilgiden emin olmalıyız” dedi.

Burnett açıklamasında "Dedikoduların çoğunlukla Facebook aracılığıyla yayıldığını" da ekledi.

Baltimore'daki "şüpheli" beyaz minibüslerin görünmesi olayı Facebook'ta yıllardır devam eden bir durum...

Yorumlar