Dolar kuru son durum: Aylar sonra ilk kez bu kadar düştü - 23 Kasım dolar kuru

Dolar kuru dün sabah saatlerinde güne sakin başlayarak gün içinde 5,28 liraya kadar düşmüştü. Bugün de 5,30 seviyelerinde başlayan doların bu civarlarda seyredeceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolar kuru son durum: Aylar sonra ilk kez bu kadar düştü - 23 Kasım dolar kuru

Dolar kuru dün 5.30'un altına kadar geriledikten sonra Kasım ayı başından beri 5.30-5.55 bandında seyrediyor.

Geçen haftaya 5.50 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, Hazine'nin finansman ihtiyacının azalması nedeniyle daha az borçlanması, gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artan risk iştahı, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD ile ilişkilerde iyileşme beklentisiyle yönünü aşağı çevirmişti.

Çarşamba günü sert bir yükselişe 5.44'li seviyeleri test eden dolar/TL dün ise gün boyu aşağı yönlü bir seyirle yeniden 5.30'lara doğru geriledi ve ardından 5.2760'a dek inerek son 3 ayın en düşük seviyesini gördü. Euro/TL'de 6.05 altına indi.

23 Kasım sabahı dolar 5.3075 TL civarından el değiştiriyor.

Dünün en önemli finansal gündemi Güney Afrika'daki 25 bp faiz arttırımı olurken, haftanın son günü piyasalarda iç siyasi gündem yakından izleniyor. Yerel seçim öncesi ittifak arayışları takip ediliyor.

Piyasalarda Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşme paralelindeki gelişmelerin yanı sıra İran yaptırımı ve Brexit süreci küresel anlamda yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor.

DOLAR KURU 22 KASIM

Dolarda son durum piyasalardaki sakinliğin dolara yansıdığını gösteriyor. Dolar 22 Kasım Perşembe sabahına 5,30 seviyelerinde başladı gün ortasından sonra ise hızlı bir düşüş yaşadı. Dolar 5,28 liraya kadar geriledi.

Dolar kuru dün Türkiye piyasaları kapandıktan sonra uluslararası piyasalarda 5.2777 TL'ye kadar gerileyerek 9 Ağustos'tan beri en düşük seviyeyi gördü. Türkiye'de yeni gün başlarken dolar kuru 5.30 TL seviyesinde seyrediyor. Dün 6.0389 TL'ye kadar gerileyen Euro kuru ise güne 6.0650 TL seviyelerinde başladı.

SABAH SAATLERİNDE DOLARDAKİ DURUM:

Yorumlar