Çeyrek ve gram altın fiyatları haftayı nasıl kapattı - 1 Aralık 2018 altın fiyatları

Gram ve çeyrek altın fiyatlarındaki düşüş perşembe günü akşama kadar devam etmişti, Cuma gününe de düşüşle başlayan altın fiyatları düşüş seyrini sürdürdü. Çeyrek altın 332 liraya, gram altın ise 203 liraya kadar düştü. Altındaki düşüşte dolardaki düşüşün etkili olduğu belirtiliyor. Altın haftayı yükselişle kapattı. Hafta sonunda ise altında yatay bir seyir var.

Google Haberlere Abone ol
Çeyrek ve gram altın fiyatları haftayı nasıl kapattı - 1 Aralık 2018 altın fiyatları

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik devam ediyor. Perşembe ve Cuma günü düşüşünü sürdüren altın fiyatları bugüne de yatay bir seyirle başladı. Gün sonunu da yatay seyirle kapatan gram altın fiyatları şu sıralar 204 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın fiyatları ise 332 liradan alıcı buluyor. Cumhuriyet altını serbest piyasada 1361 liradan, ons altın fiyatları ise 1222 liradan işlem görüyor.

İşte 30 Kasım 2018 altın kuru kapanış durumu: 

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 203,1 lira seviyesinde dengelendi. 

Dün ons altındaki değer kazançlarına karşın dolar kurundaki gerilemenin etkisiyle 202,2 liraya kadar gerileyen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,74 azalışla 203,4 liradan tamamladı.

Bugüne de düşüşle başlayan gram altın saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,15 azalışla 203,1 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 332 lira, Cumhuriyet altını da 1.359 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında yatay bir seyir izleyen ons altın ise şu dakikalarda önceki kapanışın hemen altında 1.223,9 dolardan işlem görüyor. 

ANALİSTLER NE DİYOR?

AA Finans Analisti İslam Memiş, altının ons fiyatının dolar varlıklarının gerilemesinden güç bulduğunu belirterek, teknik olarak ons altında yükselişlerin devamı için 1.227 doların üzerinde kapanış yapması gerektiğini söyledi.

Yurt içinde dolar kurunun değer kaybetmesinin altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Memiş, altının gram fiyatında düşüşlerin devam etmesi için 202 lirayı aşağı yönlü kırması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar