Altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne kadar? 23 Eylül 2018 Güncel altın fiyatları

Altın fiyatları bu hatada oldukça hareketli zamanlar geçirdi. Hafta sonu altın fiyatları özellikle gram altın ve çeyrek altın fiyatları yükseliş gösterdi. Düğün sezonun da açılmış olması ile birlikte altın fiyatları hareketlilik gösteriyor. Peki 23 Eylül 2018 altın fiyatlarında son durum ne? gram altın fiyatı ne kadar? çeyrek altın fiyatı ne kadar? cumhuriyet altını fiyatı ne kadar? Canlı altın fiyatları gibi aramalar yapıyor. İşte güncel altın fiyatları...

Google Haberlere Abone ol
Altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne kadar? 23 Eylül 2018 Güncel altın fiyatları

Altın ve döviz kurları hafta sonu hafif yükselişler gösteriyor. Anadolu Ajansı Analisti İslam Memiş, Altın piyasalardaki yükselişin veya düşüşün 'jeopolitijk riskler, ticaret savaşları, iç ekonomi' sebeplerinden olduğuna dikkat çekmişti. Geçtiğimiz  altın piyasası dalgalanma içerisinde oldu. 17-22 Eylül tarihleri arasında çeyrek altın değerinde 4 TL'lik düşüş yaşandı.

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış: 241,98

Satış: 242,18


SPOT ALTIN TL/GR FİYATI NE KADAR?

Alış: 242,73

Satış: 242,83


ALTIN/ONS ($) FİYATI NE KADAR?

Alış: 1.190,58

Satış: 1.209,50


ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış: 387,16

Satış: 395,97


YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış: 771,91

Satış: 791,93


TAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış: 1.594,89

Satış: 1.637,02


CUMHURİYET ALTINI FİYATI NE KADAR?

Alış: 1.600,00

Satış: 1.620,00

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?
Araştırma Yönetmeni Ekin Akbaş, 21 Eylül altın yorumları köşesinde şu açıklamaları yaptı: Dün öğle saatlerinde, Çin'in önümüzdeki ay itibariyle, ithalata uyguladığı gümrük vergilerini birçok ticaret ortağını kapsayacak şekilde düşüreceği ifade edildi. Bu haber akışı sonrasında euronun sert bir şekilde değer kazandığını ve gerek eurodaki yükseliş gerekse de güvenli liman talebindeki azalma ile birlikte dolar endeksinin de sert bir şekilde değer kaybettiğini gördük. Endeks 94 seviyesine altına inerek 93,82 seviyesine kadar geriledi. Dolar endeksindeki gerileme ile birlikte altın değerleri 1210 seviyesi üzerini test etti. Aşağıdaki grafik üzerinden de görebileceğimiz üzere, altın değerleri düşüş kanalını yukarı yönlü kırmış ve bir yükseliş hareketi başlatmış durumda.

Bu noktada altın değerlerindeki mevcut yükseliş eğilimini sürebileceğini ve altının ilk etapta 1225 ve daha sonrasında 1250 seviyesini sırasıyla hedef haline getirebileceğini düşünüyoruz. Bugün içerisinde ise altın değerlerinin 1210 seviyesi üzerinde tutunma çabası içerisinde olmasını ve kısa vadede bu seviye üzerine yerleşmesini bekliyoruz.

Altın, dünyanın en değerli metallerinden biridir ve aynı zamanda güvenilir bir liman olarak da adlandırılır. Altının hem hediye hem de yatırım olarak kullanılması, altın fiyatlarının sürekli değiştiği anlamına gelir. Dünyanın en değerli metallerinden olan altın, uzun yıllar boyunca farklı şekillerde işlenmiştir. Altın çeşitleri daha çok hediyelik eşya olarak kullanılmıştır. Altın, yatırım araçları olarak altın külçeleri kullanılmıştır. Diğer yatırım araçlarıyla karşılaştırıldığında altın, farklı ülkelerdeki ekonomik krizlerden ve bu ülkelerin para birimlerinden doğrudan etkilenmektedir.

Yorumlar