Alper Pirşen kimdir? Ne dedi?

Alper Pirşen hakkında Twitter'da açılan etikette "tutuklanması" talep ediliyor. Peki, Alper Pirşen kimdir, ne dedi, neden tutuklanması isteniyor?

Google Haberlere Abone ol
Alper Pirşen kimdir? Ne dedi?

Alper Pirşen hakkında Twitter'da açılan bir etikette, 2013 yılında Gezi eylemleri esnasında kullandığı hakaret ifadeleri nedeniyle tutuklanması talep ediliyor. Peki, Alper Pirşen kimdir, neden tutuklanması isteniyor, ne dedi? 

Alper Pirşen, Fenerbahçe'nin hukukçu yöneticilerinden biridir. Şu anda Fenerbahçe yönetiminde yer alıyor, 2013 yılında otelini Gezicilere açmakla suçlanan Ali Koç'un da yakın adamlarından biridir. 

Alper Pirşen 6 Mart 1983 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Pirşen, lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

Ardından yüksek lisans eğitimini Berlin Freie Üniversitesi’nde yaptı.

Mercator Bursu ile onurlandırılığı Ruhr Universitaet Bochum'dan, hukuk dalında akademik veya araştırmacı unvanı da olan LL.M ünvanı aldı. 
 
Son iki dönemde TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda hakem olan Pirşen, 2011 – 2015 yıllarında ise İstanbulspor Kulübü Derneği'nde Yöneticilik görevini üstlenmiştir. 

Şu anda Fenerbahçe'de hukuk işleri yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Aynı zamanda PAK Hukuk Bürosu Kurucularındandır.

ALPER PİRŞEN NE DEDİ, NEDEN SUÇLANIYOR?

Alper Pirşen hakkında Twitter'da etiket açılmasının nedeni ise 2013 yılında Gezi eylemleri esnasında yaptığı paylaşımlar oldu.

Pirşen'in o günlerde çevik kuvvet polisine hakaret eden mesajları ile AK Parti'ye yönelik hakaret içerikli mesajları yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. 

İşte o mesajlardan bazıları:

Yorumlar