Almanya'daki Arap-Çeçen aşiretleri savaşını dünya şampiyonu bitirdi

Almanya'da Arap ve Çeçen aileler arasında çıkan çatışmalar kısa sürede aşiret savaşlarına dönüşünce araya Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov ve dünya şampiyonu Charr girdi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'daki aşiret savaşını bitirdi

Müslüman dünya şampiyonu boksör Mahmoud Charr, Almanya'da yaşanan Çeçen ve Arap aileleri arasındaki aşiret savaşında araya girerek barışı sağladı.

Almanya'nın Başkenti Berlin’de iki gün arka arkaya Çeçen ve Arap aileleri arasında aşiret savaşı meydana geldi... Bu savaşta çok sayıda kişi ağır yaralandı. Ardından Çeçen aşiret lideri Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan yakınlarını çağırdı.

Olayı duyan Müslüman dünya şampiyonu Mahmoud Charr, iki aşiret arasında barışı sağlamak amacıyla hemen harekete geçti ve Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov ile irtibat kurdu. Alman polisi de devreye girdi. Alman özel birliği tarafından havaalanından alınan Charr, barış görüşmeleri için Berlin’e gitti.

Charr, “Berlin’de yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Her iki aşiretin önde gelenlerinin de bizleri kırmayarak barış çağrımıza olumlu yanıt vermeleri sorunun sona ermesini sağladı. Çok şükür ki kardeş kanı akmasını önlemiş olduk.” dedi.

Bu barışı sağlayan Mahmoud Charr, Türkiye aşığı olan sporcu ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a geçtiğimiz dönemde dünya şampiyonluk kemerini hediye etmişti.

Kaynak: Akşam

Yorumlar