Almanya'da saatler ne zaman geri alınacak 2022?

Almanya'da yaz-kış saat uygulamasının devam ettiği ülkeler arasında yer alıyor. Almanya'da saatler ne zaman geri alınacak 2022 yılında hangi ayın kaçında saatler yeniden ayarlanacak?

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da saatler ne zaman geri alınacak 2022?

Almanya'da saatler ne zaman geri alınacak 2022 yılında kış veya yaz saati uygulaması devam edecek mi soruları merakla cevap arıyor. 

Kış veya yaz saati uygulamasını sürdüren ülkeler arasında yer alan Almanya'da her yıl, yılda iki kez olmak üzere saatler ileri ve geri alınıyor.

Buna göre bahar aylarında ileri alınan saatler sonbahar aylarında da tekrar geri alınıyor. Peki, Almanya'da saatler 2022 yılında ne zaman geri alınacak?

Almanya'da bu yıl kış saati uygulamasına 30 Ekim 2022 Pazar gecesinde geçilecek.

Almanya'da saatler ne zaman geri alınacak 2022
Almanya'da saatler ne zaman geri alınacak 2022

 

Saatler pazar gecesinde 03.00'de bir saat geri alınarak 02.00'ye getirilecek.

BAZI ÜLKELER YAZ KIŞ SAAT UYGULAMASINI KALDIRDI

Dünya genelinde aralarında Türkiye'nin de bulunuduğu birçok ülke enerji tasarrufu için yaz kış saati uygulamasını kaldırdı.

“timeanddate”e göre, 140’tan fazla ülke zaten yaz saatini gözlemledi, ancak bunların yaklaşık yarısı saat değişikliğini kaldırdı . En son 2019’da Brezilya oldu.

Saat değişikliğini kaldıran bazı ülkeleri burada görebilirsiniz:

Mısır

Arjantin

Belarus

Brezilya

Çin

Hindistan

İzlanda

Japonya

Namibya

Rusya

Güney Afrika

Türkiye

ALMANYA'DA KIŞ SAATİ UYGULAMASININ KALDIRILMASI TARTIŞILIYOR

Kış saati uygulamasını kaldırmak isteyen ülkeler arasına Almanya da katılmak istiyor. 

Almanların açık bir çoğunluğu saat değişikliğini gereksiz buluyor. ancak sadece birkaçı Avrupa Birliği’nin onu kaldıracağına inanıyor. Hamburg’da sağlık sigortası şirketi DAK tarafından yayınlanan bir Forsa araştırmasına göre,

Almanların yüzde 72’si saat değişikliğinin kaldırılmasından yana.

Ankete katılanların yüzde 27’si , saat değişikliği nedeniyle sağlık sorunları yaşadıklarını söyledi.

AB’nin zaman değişikliğini kaldırma planları uzun süredir askıya alındıktan sonra, pek kimse bir değişiklik beklemiyor. Yaz saati uygulamasına geçtikten sonra sağlık sorunları yaşayanların yüzde 80’i daha sonra kendini halsiz ve yorgun hissetti.

Yüzde 65’i uyku bozukluğu, yüzde 39’u konsantrasyon güçlüğü çekiyordu. Yüzde 16’sı depresif ruh hallerini bile bildirdi.

ALMANYA'DA ÇALIŞMA SAATLERİ 

Prensip olarak, çalışma süresi iş günü başına 8 saati yani haftada en fazla 48 saati geçemez. Ortalama çalışma süresinin altı ay içinde iş günü başına sekiz saati, yani haftada en fazla 60 saati aşmaması halinde bu süre en fazla on saate kadar uzatılabilir.

Pazar günleri ve resmi tatillerde çalışma yasağı vardır. Bununla birlikte, belirli sektörler ve faaliyetler için bu çalışma süresi düzenlemesine yasal veya toplu olarak kararlaştırılmış istisnalar vardır. Ancak, yılda en az 15 Pazar günü çalışılmamalıdır.

Pazar günü/tatil günü yapılan çalışmalar için işveren alternatif bir dinlenme günü sağlamalıdır.


 

Yorumlar