Almanya'dan “CETA“ açıklaması

-Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Zypries: -"CETA, sahip olduğumuz en gelişmiş ticaret anlaşmasıdır"

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan “CETA“ açıklaması

FRANKFURT (AA) - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Brigitte Zypries, Avrupa Parlamentosunun, Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşmasını (CETA) onaylamasının, Kanada-Avrupa ekonomik ilişkilerinde dönüm noktası olduğunu belirterek, "CETA, sahip olduğumuz en gelişmiş ticaret anlaşmasıdır." ifadesini kullandı.

Zypires, Avrupa Birliği (AB) ile Kanada arasında geçen yıl imzalanan CETA'nın Avrupa Parlamentosu üyeleri tarafından onaylanmasına ilişikin yazılı açıklama yaptı.

Avrupa Parlamentosunun CETA’yı onaylamasının Kanada ve Avrupa arasındaki ekonomik ilişkilerde bir dönüm noktası olduğunu belirten Zypries, "CETA, sahip olduğumuz en gelişmiş ticaret anlaşması. Bu anlaşma sadece ekonomik iş birliğimizi artırmakla kalmayacak aynı zamanda değerlerimizi de geliştiricek." ifadelerini kullandı.

Bakan Zypries, CETA'nın ayrıca Kanada dışındaki ilişkilerde de önem arz ettiğini hatırlatarak "Böylece, tüm partnerlerimize Avrupalıların birlikte olduğunu, adil ve açık ticaret ilişkilerine girmeye kararlı olduğunu gösteriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar