Almanya'daki felakette ölü sayısı 141'e yükseldi

Almanya'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Gelen son dakika haberlerine göre ölü sayısı 141'e yükselmiş durumda.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'daki felakette ölü sayısı 141'e yükseldi

Almanya'daki sel felaketinde can kaysı sayısı her geçen saat artıyor.

Koblenz polisinden yapılan açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının Rheinland-Pfalz eyaletinde 98’e çıktığı belirtildi.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde 43 olarak kaydedilen can kaybı sayısında artış olmazken, ülkede sel ve su baskınlarında ölenlerin toplam sayısı 141'e yükseldi.

Açıklamada, 670 kişinin de yaralandığı, kayıpları arama kurtarma çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.

Almanya'daki selin boyutlarını en iyi gösteren karelerden biri

 

Bu arada, İtfaiye Birliğinden (VdF) yapılan açıklamada, Kuzey Ren Vestfalya’da sel felaketinde hayatını kaybedenler arasında 4 itfaiyecinin olduğu bildirildi.

Başbakan Angela Merkel’in ise yarın Rheinland-Pfalz eyaletinin selden etkilenen Schuld beldesini ziyaret edeceği açıklandı.

Öte yandan, selin etkili olduğu bölgelerde arama kurtarma faaliyetleri sürerken, suyun çekildiği yerlerde enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarına başlandı.

BELÇİKA'DA DA ONLARCA ÖLÜ VAR

Avrupa'da sel felaketinin vurduğu bir başka ülke de Belçika oldu. Belçika’nın doğusunu vuran şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin bilançosu artıyor. Liege, Verviers, Valon Brabant, Namur, Limburg’da meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e yükseldi. En az 5 kişiden haber alınamazken arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Valon bölgesinde 43 binden fazla eve elektrik verilemezken, Antwerp kenti ve Lüksemburg ile Flaman Brabant bölgelerinde de büyük hasar oluştu.

Konuya ilişkin Federal düzeyde alınan kararla ordunun harekete geçtiği ülkede afetin merkezi olan Lige ili Valisi Herve Jamar bir açıklama yaptı. Jamar açıklamasında, “Ölenlerin kimlikleri henüz tespit edilemedi. 36 saatten bu yana hala çatılarda şu ve yiyecek olmaksızın yardım bekleyenler var” ifadesini kullandı.

Almanya sınırına yakın şehirlerden Verviers’de selin çekilmesiyle birlikte hasar tespit çalışmaları başladı. Yollardaki araçların da sel sularına kapılarak sürüklendiğinin görüldüğü Belçika’da bir çok evin yıkılma noktasında hasar gördüğü bildiriliyor.


 

Yorumlar