Almanya 2022 kurban bedeli Diyanet kurbanlık bağışı ne kadar?

Almanya kurban bedelleri 2022 yılında ne kadar oldu, kurbanlık bağışı kaç euro olarak belirlendi? Almanya kurban kesim veya kurban bağış bedelleri DİTİB tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya 2022 kurban bedeli Diyanet kurbanlık bağış

Almanya 2022 kurban bedeli Diyanet kurbanlık bağışı ne kadar? Almanya kurban bedelleri veya yurt dışı kurban bağışı fiyatları DİTİB tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), yaklaşan Kurban bayramı öncesi bağışçıların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için Almanya geneli cami derneklerinde kurban bağış standı kuruyor.

“Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla yürütülen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunun tanıtımının ve bağış standının kurulduğu Köln DİTİB Merkez Camii’nde, Genel Başkan Kazım Türkmen, kendisi ve eşi adına kurban bağışında bulundu. Peki, Almanya kurban bedelleri 2022 yılı kaç euro veya ne kadar oldu?

Almanya kurban kesim veya kurban bağış bedelleri DİTİB tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu.
Almanya kurban bedelleri fiyatları belli oldu

 

Kurban bağış ve tanıtım standları hakkında açıklama yapan Türkmen, bağışçılar DİTİB ve TDV işbirliğinde yürütülen ‘Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’ kapsamında eyalet ve bölge merkezleri ile bağlı cemiyetlerde kurban bağış standlarında görevlilerimizle iletişime geçerek kurban çalışmalarımız hakkında merak ettikleri hususları öğrenebilecekler. Birçok derneğimizde kurban tanıtım standlar kurulmaya başlandı, önümüzdeki günlerde de inşallah önemli noktalarda stant kurulumları tamamlanmış olacaktır”dedi.

GÖNÜL COĞRAFYAMIZDAKİ TÜM KARDEŞLERİMİZE ULAŞIYORUZ

Bu Kurban bayramında da hayırseverlerin iyilik elinin ihtiyaç sahiplerine bayram sevinci olacağına vurgu yapan Türkmen, şunları kaydetti: “Bağışçılarımızın destekleriyle dünya çapında 149 ülkede, milyonlarca aileye umut olmanın ve onların dualarında yer bulmanın mutluluğunu yaşayacağız. ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganı ile yürütülen ‘Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’ sayesinde adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize hayırseverlerimizin yardım elini uzatacağız.”

GÖSTERİLEN TEVECCÜHE VE GÜVENE LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kurban vekâletlerini, İslam dininin esaslarına uygun olarak büyük bir hassasiyetle yerine getirildiğine vurgu yapan Türkmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “TDV’nin yılların tecrübesiyle oluşturulan profesyonel personeliyle, her bir bağışçıyı ve her bir kurbanı titizlikle takip ediyor. Son derece şeffaf bir şekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat TDV ve DİTİB’in güler yüzlü gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bağışçılarımız kurban bağışı konusunda önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da teşkilatımıza güveniyor, itimat ediyor ve büyük bir teveccüh gösteriyor. Biz de bu güvene layık olmaya gayret ediyoruz.”

Bu yıl kurban kesim bedellerinin 125 Euro olarak belirlendiğini ifade eden Türkmen, ”Bağış yapmak isteyenler, bağış standlarımızdan veya http://www.ditib.de/kurban/index.html adresinden online olarak kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi, Almanya genelindeki DİTİB derneklerimizin din görevlilerine makbuz mukabili bağışlarını verebilirler.” diye konuştu.

Türkmen ayrıca, banka havale işlemlerinin 8 Temmuz tarihine kadar, DİTİB cami görevlilerine makbuz mukabili bağış işlemlerinin ise 9 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini ifade etti.


 

Yorumlar