Almanya, Irak'ta bulunan askerlerini başka ülkeye kaydırıyor

Almanya, Kasım Süleymani'nin ölümünden sonra Irak'taki askerlerini daha güvenli bir ülkeye kaydırma kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Almanya Irak'taki askerlerini çekiyor

ABD'nin İranlı komutan Kasım Süleymani'yi suikast sonucu öldürmesinden sonra bölgedeki dengeler değişmeye başladı. Koalisyon güçlerinin ülkeden ayrılacağı söylentilerinden sonra ilk somut adım Almanya'dan geldi. Almanya, Irak'ta bulunan askerlerini daha güvenli bir ülkeye kaydırma kararı aldı. Almanya, daha önce Türkiye ile yaşanan kriz nedeniyle Türkiye'deki askerlerini Ürdün'e kaydırma kararı almıştı. 

Almanya Savuma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve Dışişleri Bakanı Heiko Mass yaptıkları açıklamada, Bağdat ve Taci'de bulunan Alman askerlerinin sayısının "azaltılabileceğini" söyledi. 2 bakan, Alman askerlerin Iraklı askerleri eğittiği programın devam etmesi için Irak hükümetiyle görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Almanya'nın Irak'ta yaklaşık 120 askeri bulunurken, askerlerin çoğu ise Bağdat ve Taci bölgeleri dışında bulunuyor. Kramp-Karrenbauer ve Mass yaptıkları açıklamada, özellikle bu 2 bölgedeki Alman askerinin Kuveyt ve Ürdün'e kaydırılabileceğini ifade etti.

Almanya yaşanan gelişmeler sonrası Bağdat ve Taci askeri üslerinde bulunan askerlerine, "üsleri terk etmeme" emri vermişti.

Yorumlar