Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye'ye destek açıklaması

Almanya'nın döviz krizindeki Türkiye'ye gönderdiği destek mesajlarına bir yenisi eklendi. Başbakan Angela Merkel ''Türkiye'nin ekonomik açıdan istikrarsızlaiması kimsenin çıkarına değil'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye'ye destek açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Almaya ekonomik olarak gelişen bir Türkiye istiyor. Bu bizim de çıkarımıza." dedi.

Merkel, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin bir soruya cevap verdi.

Türkiye'nin ekonomik olarak istikrarsızlaşmasının kimsenin çıkarına olmadığını belirten Merkel, Merkez Bankasının bu noktada bağımsız çalışmasının önemine değindi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın zamanda bu konularda görüşeceğini söyleyen Merkel, ekonomik olarak AB'nin etrafının istikrarlı olmasından kendilerinin de faydalandığını dile getirdi.

Merkel, "Almaya ekonomik olarak gelişen bir Türkiye istiyor. Bu bizim de çıkarımıza." ifadesini kullandı.

Alman hükümetinden dolar artışına yönelik Türkiye açıklaması!

Alman Hükümeti, "Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz" açıklaması yaptı.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, son günlerde Türk ekonomisinde meydana gelen gelişmelere yönelik bir açıklama yaptı.
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türk Lirası'nın değer kaybını yakından izliyoruz, şu an için kaygı verici bir durum yok" açıklamasını yaptı.

Sözcü bu açıklamayı bu yıl dolar karşısında yüzde 40'tan fazla değer kayben TL'nin düşüşü sorulduğunda yaptı.

Alman ekonomi bakanlığı sözcüsü G20 üyeleri arasında Türkiye'deki duruma ilişkin kriz görüşmesi bulunmadığını ifade etti.

Sözcü ayrıca Türkiye'deki ekonomik durumun Alman şirketlere olan etkisine ilişkin yorum yapmak için çok erken olduğunu belirtti ve son gelişmelere ilişkin açıklama yapmadı.

" ALMANYA, TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ TİCARİ ORTAĞIDIR"
Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Beate Baron, Almanya'nın Türkiye'nin en önemli ticari ortağı olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 37,7 milyar avro olduğunu bildirdi.

Baron, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin Türkiye'deki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin Almanya'ya yansıyıp yansımayacağı konusunda şu an bir değerlendirme yapamayacağını ifade eden Baron, "Almanya, Türkiye’nin en önemli ticari ortağıdır ve iki ülke arasındaki ticaret hacmi 37,7 milyar avrodur." dedi.

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Jannette Schwamberger de Türkiye'deki gelişmelerin G20 üyeleri arasında ele alınıp alınmayacağı veya bir toplantı yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, bu konuda bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Para birimi ve mali istikrara ilişkin konuların ilgili kurumlar tarafından izlendiğini ve analiz edildiğini belirten Schwamberger, bu konuda da Almanya Maliye Bakanlığı’nın bir değerlendirme yapmayacağını kaydetti.

Putin+Merkel

Merkel ve Putin bir araya geliyor!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 18 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Berlin’de bir araya gelecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 18 Ağustos Cumartesi günü Almanya'nın Başkenti Berlin'i ziyaret edecek. Putin, ziyareti kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, iki liderin Suriye’deki iç savaş ve Ukrayna'da devam eden çatışmalar ile enerji konularını değerlendireceği ifade edildi.

Yorumlar