Allen Greene kimdir?

Allen Greene kimdir sorusu özellikle de Esaretin Bedeli filmini izleyen birçok izleyici tarafından sıklıkla merak edilen bir sorudur.

Google Haberlere Abone ol
Allen Greene kimdir?

Allen Greene kimdir Esaretin Bedelini izleyen hemen hemen herkes tarafından sorulan bir sorudur. Filmin jeneriğinde filmin adandığı isim olarak Allen Greene geçer. Bu nedenle birçok kişi Allen Greene kimdir sorusunun cevabını merak ediyor. 

Allen Green kimdir?
Esaretin Bedeli filminin başrollerinde Tim Robbins (Sağda) ve Morgan Freeman oynuyor.

 

Allen Greene genellikle ünlü şarkıcı Ellen Green ile karıştırılır. Aslında bu ikisinin birbirleriyle hiçbir ilgileri bulunmamaktadır. 

Allen Green kimdir?
Şarkıcı ve Oyuncu olan Ellen Green ise 70 yaşında ve hala hayatta.

 

Şarkıcı Ellen Green, 22 Şubat 1951'de ABD'de dünyaya gelmiş ve hala hayatta olan Amerikalı şarkıcı ve oyuncudur.

Kariyerine kabare sanatçısı olarak adım atan Greene birçok müzikal, sinema filmi ve televizyon programında yer almıştır.

Oyuncu 2007-2009 yılları arasında ABD dizisi Pushing Daisies'te Vivian Charles karakterini canlandırmıştır.

Allen Green ise tamamen farklı olan bir isimdir. Şu anda hayatta değildir. 

Esaretin Bedeli filminin yönetmeni Frank Darabont'un en yakın arkadaşlarından, menajerlerinden ve aynı zamanda dostlarından biridir. 

Esaretin Bedeli filminin çekimleri esnasında o da çalışmaktaydı.

Filmin jeneriğinde yer alan Allen Greene yazısıe

 

Ancak film henüz tamamlanmadan Allen Green yakalandığı AIDS hastalığı nedeniyle hayatını kaybeder.

Allen Greene gerçek bir insandı. 1971'de White Hall, IL'deki North Greene Lisesi'nden mezun oldu.

Okul bölgesinin ve bulunduğu ilçenin adı, soyundan gelen Greene ailesinin adını almıştır.

Henüz lise yıllarında edindiği bir kamerayla arkadaşlarıyla birlikte film çekimleri yapıyordu. 

Allen Greene kimdir?
Allen Greene

 

Film endüstrisinde çalışmakla çok ilgilendi. Allen Greene, eski bir menajer ve Frank Darabont'un (film yönetmeni) yakın kişisel arkadaşıydı.

Gerçek hayatında bir beyzbol ve basketbol sporcusu ve aynı zamanda Buffalo Üniversitesi'nde direktör ve Mississippi Üniversitesi'nde Atletik Direktör Yardımcısı olarak görev yaptı.

Allen Greene, Washington'da doğdu ve eğitimini orada tamamladı. Daha sonra Allen, beyzbol aşkı için farklı şehirlere geçti.

Shawshank Redemption filmi sırasında AIDS ile ilgili komplikasyonlardan muzdaripti ve filmin tamamlanmasına kadar dayanamadı. Filmin sonunda, Allen Greene filme katkılarından dolayı özel bir teşekkür aldı.

Filmin bitimine göremeyen Allen Green'in adı, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen Esaretin Bedeli filmin adandığı kişi olarak tarihe geçti. 

Esaretin Bedeli filmi işlemediği bir suçtan dolayı cezaevine giren bir bankacının buradaki hayatı ile buradan kaçışını konu alır. 

Genç ve başarılı bankacı olan Andy Dufresne (Tim Robbins) işlemediği bir suçtan hüküm giyerek meşhur hapishane Shawshanka düşer ve hikaye başlar.

Düştüğü hapishane müdürü, gardiyan ve diğer hükümlülerle aynı ortamı paylaşmak zorunda kalacak olan Andy Dufresne bir yandan yeni arkadaşlar edinirken diğer yandan işlemediği bir suçtan hayatını çekilmez hale getiren bu zindandan kaçmanın planlarını yapmaya başlar.

Filmin hikayesi meşhur gerilim romanları yazarı Stephen King’in Different Season “Kuşku Mevsimi” romanındaki dört öykünün birinden alınmıştır.


 

Yorumlar