"Alınan madalya Türk halkına moral olacak"

- ASKİ Spor Kulübü Başkanı Erbağ: "Olimpiyat ikinciliği az bir başarı değil. Rıza'yı tebrik ediyorum" - "Bir sonraki olimpiyat oyunlarında Rıza'nın kariyerinde eksik olan olimpiyat altınını kazanacağına inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Alınan madalya Türk halkına moral olacak"


ANKARA (AA) - ASKİ Spor Kulübü Başkanı Ahmet Erbağ, Rıza Kayaalp'in 2016 Rio Olimpiyatları'nda kazandığı gümüş madalyanın küçümsenemeyecek kadar değerli olduğunu belirterek, "Alınan madalya Türk halkına moral olacaktır. Olimpiyat ikinciliği az bir başarı değil. Rıza'yı tebrik ediyorum." dedi.

Erbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rıza'nın son zamanlarda Türkiye'nin yetiştirdiği en güzide sporculardan birisi olduğunu söyledi.

Grekoromen stil 130 kiloda finalin adının önceden belli olduğunu anlatan Erbağ, "Onun sıkletinde Kübalı Mijain Lopez Nunez gibi bir sporcu var. Bu iki isim, sürekli birbirleriyle karşılaşıyor. Rıza, son müsabakada rakibini yenmiş ve dünya şampiyonu olmuştu. Maçın başında geri düşmesi şanssızlık oldu." ifadelerini kullandı.

Rıza'nın iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini vurgulayan Erbağ, şöyle konuştu:

"Maçın başında o pozisyona düşmesi beklenmedik bir şeydi. Rıza'nın morali de bozuldu. İlk saniyeden son saniyeye kadar maçın kaderi değişebiliyor. Rıza bunu değiştirmek için çabaladı ama hakemler de ihtar kararlarında yanlış yaptı diye düşünüyorum. Sporcumuz aktif güreşirken, rakibi ihtar almalıydı ama hakemler takdir haklarını aleyhimizde kullandı. Bu da Rıza'nın moralini daha da bozdu. Demek ki hakemler önde olan sporcunun etkisinde kalıyor."

Erbağ, Rıza Kayaalp'in başarılarının ortada olduğunu dile getirerek, "Rıza'nın sporculuğu da efendiliği de belli. Alınan bu madalya, zor günler geçiren halkımız için de moral olacak. Kendisinin bundan sonra daha büyük başarılar elde edeceğini düşünüyorum. Bir sonraki olimpiyat oyunlarında Rıza'nın kariyerinde eksik olan olimpiyat altınını kazanacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar