Alime Öğretmen Hakkari'nin dağ köylerinde mutluluğu buldu

Eskişehir'den 5 yıl önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dedeler köyüne atanan sınıf öğretmeni Alime Taşcı, pandemi sürecinde hem öğrencilere ders veriyor hem de berivanlarla yaylada süt sağıp tandırda ekmek pişirerek köylülerin gönlüne dokunuyor.

Alime Öğretmen Hakkari'nin dağ köylerinde mutluluğu buldu - Sayfa 1

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğretmenlik yapan Alime Taşcı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde görev yaptığı köyde kalarak hem öğrencilerin dersleriyle ilgileniyor hem de köylülerle süt sağıp ekmek pişirerek ailelerinden biri gibi yaşıyor.

Alime Öğretmen Hakkari'nin dağ köylerinde mutluluğu buldu - Sayfa 2

Eskişehir'den 5 yıl önce, ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Dedeler Köyü Şehit Piyade Er Metin Artık İlkokuluna atanan Taşcı, öğrencileri ve köylülerle kurduğu iletişim sayesinde, sinema sanatçısı Altan Erkekli'nin "Vizontele" filminde dile getirdiği, "Bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir. Ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen, orası dünyanın en güzel yeri değildir." sözlerinin gerçek hayata yansımasını ortaya koyuyor.

Alime Öğretmen Hakkari'nin dağ köylerinde mutluluğu buldu - Sayfa 3

Atandığı günden bu yana öğrencilerin eğitimiyle yakından ilgilenen, okula gidemeyen bazı engelli öğrencilere evde ders vererek hayata tutunmasını sağlayan Taşcı, boş zamanlarında da köylülerle yaylaya çıkıyor, koyun otlatıyor.

Alime Öğretmen Hakkari'nin dağ köylerinde mutluluğu buldu - Sayfa 4

Kovid-19 sürecinde görevli olduğu köyden ayrılmayan Taşcı, boş zamanlarında bölgenin yöresel kıyafetlerini giyerek berivanlarla yaylada süt sağıyor, tandırda ekmek pişirerek yöresel otlu peynir yapıyor.